ROTTERDAM – De zesde detectiveroman van Paul Dieudonné, de “Rotterdamse Baantjer”, is verschenen. Voor ‘Rechercheur De Klerck en het duistere web’ liet de Nederlands-Canadese auteur zich inspireren door de complottheorie waarmee de baas van het RIVM werd belasterd. In het boek beschuldigt een oud dametje een officier van justitie ervan dat hij leiding geeft aan een pedofielennetwerk in de Maasstad. Zelfs de politie is geïnfiltreerd, beweert zij.

“Het idee voor dit verhaal werden me aangereikt door mijn uitgever,” vertelt Paul Dieudonné. “Hij gaf me links naar een aantal krantenartikelen over een pedofielennetwerk dat in Bodegraven actief zou zijn geweest. Mensen legden bloemen op het graf van een kind dat het slachtoffer daarvan zou zijn. Het is zeker niet mijn bedoeling de gedachte te voeden dat die theorie wel waar zou zijn. Daarvan is niets gebleken. Ik heb die affaire enkel als dramatisch uitgangspunt voor mijn verhaal genomen. Juist in een detectiveverhaal wordt de lezer aan het denken gezet door tegenstrijdige verklaringen en vermeende feiten. Wat is dan de waarheid? Wat ik nou vooral hoop, is dat ik de lezer wapen tegen goedgelovigheid.”

Het zesde deel in de De Klerck-serie komt in Rotterdam op voorraad bij:

  • Rotterdam/IJsselmonde: Van Rietschoten, Keizerswaard 8
  • Rotterdam/Centrum: Boekhandel Snoek, Meent 126
  • Rotterdam/Centrum: Donner, Coolsingel 129
  • Rotterdam/Kralingen: Oosterboekhandel J. Amesz, Voorschoterlaan 145

Flaptekst: Als een anonieme tipgeefster mag worden geloofd, is er in Rotterdam een pedofielennetwerk actief dat kan voortbestaan door de beschermende hand van een officier van justitie. Ook het politiekorps is door het netwerk geïnfiltreerd. Daags na deze buitensporige verdachtmaking wordt het lichaam van de anonieme tipgeefster uit het water van de Heemraadssingel gevist. Haar gewelddadige dood is een mysterie. Niemand lijkt er voordeel bij te hebben. Of was haar waarschuwing niet uit de lucht gegrepen? De twijfel wakkert aan als rechercheur Lucien de Klerck door de commissaris wordt teruggefloten nadat hij de beschuldigde officier van justitie al te kritisch heeft bejegend.

Over de auteur:  Paul Dieudonné (1960) groeide op in Nederland, maar emigreerde met zijn familie eind jaren zestig naar Canada. Zijn geboorteland is hij echter nooit vergeten. Dankzij de detectiveromans van A.C. Baantjer (1923-2010) bleef hij een band met Nederland houden. Dieudonné is als schrijver daarom sterk beïnvloed door deze beroemde Amsterdamse rechercheur en schrijver. Hij schrijft zijn detectives over rechercheur De Klerck vanuit de gedachte: Stel dat Appie Baantjer nóg een detectiveserie had geschreven… een serie die zich niet in Amsterdam, maar in Rotterdam afspeelt…

Van eerdere delen in de serie verschenen al verschillende herdrukken. De Zweedse uitgeverij Lind&Co brengt luisterboeken op de markt. Meer informatie over de auteur en zijn boeken is te vinden op www.rechercheurdeklerck.nl.

Inkijk exemplaar

Rechercheur De Klerck en het duistere web | ISBN: 9789492715586 | 144 blz. | 9,95 euro


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.