• Twee weekends erop uit voor de kunst en de vele activiteiten

De zevende editie van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk heeft een nieuwe formule. Voor de eerste keer wordt gekozen voor twee afzonderlijke weekends in Crooswijk en Kralingen. Zo wordt voldaan aan de wens van veel bezoekers om meer locaties te kunnen bezoeken. Het weekend in Crooswijk vindt plaats op 5 en 6 oktober, dat in Kralingen op 12 en 13 oktober.

Bezoekers kunnen nu in beide wijken expositieplekken bezoeken. Het bestuur van de Kunstroute Kralingen -Crooswi jk hoopt zo ook wederzijds bezoek tussen beide wijken te stimuleren. De algemene opening vindt plaats op vrijdag 4 oktober in Galerie Kralingen, waar een verzamelexpositie van deelnemende kunstenaars is te zien. De zevende Kunstroute Kralingen- Crooswijk wordt geopend door portefeuillehouder Paulette Verbist van de deelgemeente.

Nieuwe locaties
In beide weekends zijn naast ateliers en galeries ook verzamellocaties te bezoeken, waaronder een aantal geheel nieuwe en bijzondere plekken. Zo is in Crooswijk het Heinekengebouw te bezoeken, waar op de tweede verdieping kunstenaars exposeren en een presentatie is te zien van het project ‘De Heineken Familie’. Ook is het dakterras op 5 en 6 oktober opengesteld, een geweldige kans om vanaf het gebouw heel Crooswijk en Rotterdam te kunnen overzien!

In Kralingen doen voor de eerste keer de Erasmus Universiteit en The Kitchen (Student Hotel aan de Oostzeedijk) mee. De universiteit toont tijdens rondleidingen haar kunstcollectie binnen en buiten het gebouw. In The Kitchen is een expositie maar er is ook de ‘lounge’ tijdens het Kralingse weekend.

Activiteiten
De Kunstroute Kralingen- Crooswijk kent dit jaar activiteiten als Fotografie, Erfgoed, de ArtParade, de KinderKunstRoute en Kunstroute Culinair, waarbij een aantal horecagelegenheden zowel kunst exposeert als een speciaal menu of speciale aanbieding heeft. Nieuw is onder meer een talkshow met dichters en schrijvers in De Witte Slagerij op 5 oktober.

Programma
Het gehele programma van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk 2013 is hier te zien of  downloaden

Kunstroute Kralingen-Crooswijk 2013 tmb

en op de website www.kunstroutekralingencrooswijk.nl.

Facebook Twitter_logo