Vanaf 1 januari 2018 doet Stichting Super-Actief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Wij doen mee met het project Wijksteun in De Esch. Omdat wij mensen meer gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We willen dat mensen gelukkig zijn!

We krijgen met onze ‘Wijksteun’ steeds meer bekendheid en we helpen daardoor steeds meer ouderen met wat meer gezelligheid. Via de huisartsen en de praktijkondersteuners komen er regelmatig vragen om ouderen te bezoeken bij ons binnen. Deze ouderen kunnen dan wel wat steun gebruiken. De artsen hebben dan al met hen gesproken en wij gaan na hun melding op bezoek bij de oudere om te horen welke hulp er gewenst is. Die kan variëren: praktische hulp, bezoeken van ouderen of soms helpen met wandelen omdat er meer oefening nodig is dan de fysiotherapie kan bieden. In alle gevallen zijn er dan Wijksteunvrienden nodig.

Op dit moment zoeken we voor 4 mensen Wijksteunvrienden. Iemand die een keer in de week even gezellig naar een oudere toe kan gaan en voor een ander zoeken we iemand die af en toe eens mee wil gaan naar het arboretum omdat mevrouw wil wandelen, maar dat vanwege onbalans niet zelf durft. Zou u een van deze Wijksteunvrienden willen zijn? Het matchen gaat altijd persoonlijk en de afspraken die u maakt met de oudere bepaalt u in overleg. Dat kan uiteraard de ene week wat verschillen van de andere week. Over het algemeen zijn de ouderen al enorm blij dat je bij hen op visite komt. Wat ook kan is soms op visite en een andere keer samen even naar de winkel of wandelen. Het gaat om contact met elkaar en dan bespreken wat leuk zou zijn en wat mogelijk is.

Helpt u ons mee om het leven van een oudere weer wat gezelliger te maken?

We zijn blij met iedere hulp. Dit jaar hopen we op 20 Wijksteunvrienden en er hebben zich intussen 6 aangemeld, dus we gaan verder op zoek naar nog 14 Wijksteunvrienden. Bent u nummer 7?

Maandelijkse activiteiten

Super-Actief organiseert ook maandelijkse activiteiten om ouderen met elkaar in contact te brengen. Zoals:

Koffietijd op donderdagmorgen: een inloopochtend waar eenieder welkom is voor en kop koffie of thee. We praten met elkaar, of spelen een spel of we doen een activiteit. Ieder doet wat hij/zij zelf leuk vindt. Het is altijd heel gezellig. Kom donderdag een keer langs. Het is van 10.00 tot 12.00 uur en gratis.

Dinsdagmiddag 9 juli 13.30 uur: Muziek Bingo in Mazesteyn, Watertorenweg 1

Het bedrijf Lendahand heeft met ons contact opgenomen omdat zij wat willen betekenen voor ouderen. Na overleg is dat een Muziek Bingo geworden die zij met ondersteuning van Super-Actief organiseren. Die vindt plaats in Mazesteyn en is voor alle ouderen die zin hebben om te komen. Kosten: 1,50 per persoon maar aanmelding is wel noodzakelijk in verband met de inkoop. Aanmelden kan bij de Pomp, Cigo de Esch en Super-Actief.

CONTACT: Stichting Super-Actief; Clara van Vliet, 06-54362001; Anita Kornman 06-11886979; website: www.super-actief.nl | facebook.com/SuperActief


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.