Blonde pony, cowboys & indianen

De jeugdmiddag van het CHIO Rotterdam op woensdag 19 juni a.s. presenteert het verhaal ‘het geheim van de blonde pony’ over Escudero, een prachtige pony met grote blonde manen en mystieke krachten. Ook het Indofin kinderdorp dat alle vijf de dagen van het CHIO Rotterdam voor kinderen geopend is, heeft een geheel nieuwe opzet met cowboys en indianen.

De woensdagmiddag is al sinds vele jaren bestemd voor de jeugd. In de Rotterdam Arena vindt een afwisselend programma plaats, dit jaar rondom het verhaal van de blonde pony. Het wordt een spektakel met veel paarden, muziek en een spannend verhaal.

Hofpleintheater
Ook het Indofin kinderdorp is voor veel jeugdige bezoekers van het CHIO Rotterdam in de afgelopen jaren een begrip geworden. Dit jaar is in samenwerking met acteurs van het Hofpleintheater gekozen voor het thema ‘Cowboys & Indianen’. Kinderen kunnen terecht in de tipi’s indianen-tenten rond de totempaal en in de saloon waar ze de sheriff, cowboys of het opperhoofd van de indianen tegen het lijf lopen. De kinderen kunnen, geschminkt als cowboy of indiaan, deelnemen aan spelletjes zoals lasso gooien, hoefijzer werpen en op speurtocht met de indianen. In de demonstratie- ring zijn regelmatig optredens van indianen en cowboys en shows met dieren.

“Ik weet nog goed hoe leuk ik vroeger zelf tijdens het CHIO in het Kralingse Bos heb gespeeld. De paarden waren leuk, maar het plezier samen was misschien nog wel leuker. Dat plezier gunnen wij kinderen graag,” aldus Kralingse Belle de Bruin, voorzitter van het CHIO Rotterdam en met haar bedrijf Indofin initiatiefnemer en sponsor van het Indofin kinderdorp.

Over het CHIO Rotterdam
Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische topsport evenement dat zich met vijf sterren kan scharen bij de internationale topevenementen in de paardensport. Van 19 tot en met 23 juni 2013 wordt het evenement voor de 65e keer georganiseerd op het terrein van de Kralingsche Manège aan de Kralingseweg, in de feeërieke omgeving van het Rotterdamse Kralingse Bos. Naast een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau, biedt het CHIO een aantrekkelijk programma van hippische showprogramma’s, culinaire verrassingen, talrijke kwaliteitsstandhouders en muzikaal entertainment in het befaamde Stroodorp. Steeds meer internationale bedrijven en merken zien het CHIO Rotterdam als belangrijk voor de communicatie met hun klanten en relaties. Rabobank Rotterdam is hoofdsponsor van het CHIO Rotterdam. Zie voor informatie en kaarten: www.chio.nl