Van woonzorgcentrum naar ‘verpleeghuis nieuwe stijl’

De Ster liet zich uitnodigen in De Nieuwe Plantage, voormalig woonzorgcentrum, aan de Weteringstraat in Kralingen waaraan al zo lang wordt verbouwd. Wanneer zou het klaar zijn en kunnen de bewoners terugkeren? De Aafje-dames Henriëtte van Woudenberg, manager Zorg & Behandeling en Laura Kleinveld, manager Diensten & Welzijn hadden goed nieuws: binnenkort gaat De Nieuwe Plantage weer open!

Het is de bedoeling dat op maandag 25 november de eerste bewoners het geheel verbouwde en vernieuwde complex zullen betrekken. Uiteindelijk zal De Nieuwe Plantage 92 bewoner tellen, Op donderdag 5 december zullen de laatsten arriveren. De verhuizing vanuit de Koningshof in Lobardijen, waar de bewoners tijdelijk verbleven, zal gefaseerd gebeuren.

Huis van de Wijk
In het vernieuwde complex zal ook het Huis van de Wijk, deels uitgeweken naar Levinas, terugkeren. De verwachting is dat dat in januari van het komende jaar zal gebeuren.

Nieuwe stijl
De Nieuw Plantage wordt een verpleeghuis ‘nieuwe stijl’, d.w.z. met zoveel mogelijk privacy voor de bewoners. Die zullen ieder gaan horen bij een van de tien woongroepen, elk 8 à 12 personen. Elke woongroep wordt zorgvuldig samengesteld en heeft een eigen huiskamer en keuken  waar gastvrouwen de maaltijden, enz. zullen bereiden.

Bekende gezichten
De gezichten van de specialist ouderengeneeskunde, ergotherapeut, fysiotherapeut, agoog, psycholoog, logopedist en diëtist kennen de bewoners al. Die gaan gewoon mee naar De Nieuwe Plantage. Ook een huisarts en thuiszorg zullen zich in het complex vestigen.

Beneden had men graag een restaurant gehad. Dat is niet gelukt. Wel is daar de ‘ontmoetingsruimte’, met terras, die uitkijkt op het park eveneens De Nieuwe Plantage genaamd.

Opening
De officiële heropening van De Nieuwe Plantage is voorzien op maandag 9 maart 2020. Dan is alles hoogstwaarschijnlijk weer een beetje tot rust gekomen.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.