Het voltallige Eurekabestuur 2021, bij werelderfgoed de Van Nelle Fabriek. Van links naar rechts: Bart Edelman – Penningmeester, Sam van der Boon – Deelnemers & Gidsen, Anna Kovacevic – Acquisitie, Bas van der Sande – Events & Logistiek, Kirsten Prins – Voorzitster,  Julia Bramer – Marketing, Prosper van Voorden – Acquisitie, Jasmijn van der Goot – Interne Betrekkingen, Lars Beelen – Events & Crew.

Mededeling Eurekaweekbestuur

De Eurekaweek is de officiële introductie van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Dit jaar vindt de Eurekaweek plaats van 16 t/m 19 augustus met als thema Destination Unknown. Het officiële programma start elke dag om 10.30 uur en eindigt om 23.00 uur. Tijdens de Eurekaweek organiseren we verschillende activiteiten om de studenten kennis te laten maken met de stad, de studie, de universiteit en het studentenleven in Rotterdam.

Toelichting thema
Het thema van deze Eurekaweek is Destination unknown. Veel studenten weten aan het begin van hun loopbaan niet waar deze zal eindigen. Wat we wel kunnen garanderen is dat de reis naar deze bestemming een reis zal zijn om nooit te vergeten. De Eurekaweek is voor veel studenten de start geweest van deze onvergetelijke reis. Iedereen heeft de eigen bestemming in het leven, het is belangrijk dat je kunt kiezen waar je heen wilt. Natuurlijk hoef je deze reis niet alleen te maken. Tijdens de Eurekaweek ontmoet je nieuwe mensen, doe je kennis op en kom je kansen tegen die je op weg helpen naar deze bestemming.

Toelichting over de activiteiten
Dit jaar kan de Eurekaweek volledig fysiek plaatsvinden. We hebben de verschillende evenementen zo ingericht dat we ons kunnen houden aan de huidige corona-maatregelen. We hebben testen voor toegang evenementen en evenementen op 1.5 meter. Zo kunnen we onder andere nog steeds met alle deelnemers de week openen tijdens de officiële openingsceremonie in Ahoy, is er een cantus op de dinsdagavond en sluiten we de week gezamenlijk af in het stadion van honkbalvereniging Neptunus.

Naast de verschillende fysieke activiteiten, is er ook een onlineprogramma voor de studenten die niet naar Rotterdam kunnen komen. Op deze manier kunnen zij toch nog kennis maken met de Erasmus Universiteit en Rotterdam.

Dit jaar werkt het Eurekaweek bestuur nauw samen met de Veiligheidsregio en de GGD van Rotterdam Rijnmond. Zo is er een programma opgezet dat ook tijdens de huidig omstandigheden nog steeds op een veilige manier kan plaatsvinden. Er kan laagdrempelig worden getest bij klachten en ook zullen er zelftesten worden verstrekt aan de deelnemers.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft handvaten geboden om introductieweken zo goed mogelijk uit te voeren en daarop is het programma dan ook gebaseerd.

Voor meer informatie over de Eurekaweek, kun je meer lezen op www.eurekarotterdam.com.

Zie ook: eurekarotterdam.com/eurekaweek-2021-program

(ingezonden mededeling Eurekaweekbestuur)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.