De zorgwinkel van verpleeghuis Pniël aan de Oudedijk 15 heeft sinds begin augustus tijdelijk haar deuren gesloten. Zorgorganisatie Lelie zorggroep, waar Pniël onderdeel van is, slaat de handen ineen met het IJsselland ziekenhuis. In de komende maanden wordt een deel van de locatie verbouwd tot polikliniek. Zorgwinkel Pniël hoopt aan het einde van 2020 weer open te kunnen gaan.

Gelukkig hoeft Imelda Bogaard van zorgwinkel Pniël niet stil te zitten: “Toen ik hoorde dat de zorgwinkel tijdelijk dicht moest ben ik opzoek gegaan naar een andere locatie binnen Lelie zorggroep”, vertelt ze. “Gelukkig was er een ruimte beschikbaar in woonzorgcentrum Siloam in Rotterdam Hoogvliet. Het was erg kort dag, maar met behulp van verschillende afdelingen hebben we alle spullen verhuisd.” Woensdag 26 augustus opende mevrouw Barendregt (oud-directrice van Siloam) de nieuwe, tijdelijke zorgwinkel. Siloam en Pniël zijn geen vreemden voor elkaar. “‘Huize Siloam’ was een aantal jaren in twee villa’s op de Merulaweg in Kralingen gehuisvest’’, aldus Imelda. “Omdat ik toen leerling ziekenverzorgster was, heb ik vaak heen en weer gelopen tussen Siloam en Pniël. Beide locaties hebben een plek in mijn hart en ik hoop van harte dat we zowel Kralingen-Crooswijk als Hoogvliet kunnen blijven bedienen.” Botlek TV maakte een reportage van de opening, deze is op de website van zorgwinkel Siloam te bekijken.

De zorgwinkels van Lelie zorggroep bieden zorg en hulpmiddelen aan mensen die langer thuis willen blijven wonen. Iedereen kan er terecht met vragen over gezondheid, zorg en welzijn. De medewerkers kennen de wijk en de organisaties die er actief zijn en zijn goed op de hoogte van de ontwikkelingen. De korte lijnen met de andere zorg en diensten van Lelie zorggroep en/of met andere organisaties maken dat bezoekers gemakkelijk doorverwezen kunnen worden. De maaltijdservice (telefoonnummer 0888-101010) van de zorgwinkel bezorgt maaltijden aan huis.

Adres- en contactgegevens zorgwinkels Lelie zorggroep

Zorgwinkel Siloam | Kruisnetlaan 410, 3192 KE in Rotterdam Hoogvliet
Geopend op dinsdag t/m donderdag van 9.00 – 17.00 uur

Zorgwinkel De kleine Burcht | Duikerstraat 3, 3067 CG in Rotterdam
Geopend op maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur

T 0900-2244777
M zorgwinkel@leliezorggroep.nl
W www.leliezorggroep010.nl/zorgwinkels

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.