Nieuwjaarsconcert “de MAGIE van het Leven!” in Pro Rege op vrijdag 15 januari met muziek van J.S.Bach, Claude Debussy, A.Piazzola, R.Gliere, M.Scorik en popmuziek!

 

Een muzikaal verhaal door het Bravura ensemble:
Fifiënne Luvuma (verhalenwever)
Marina Meerson (viool)
Victoria Davies (harp)
Katja Dirven-Didychenko (cello)

 

muzikc03Katja Dirven-Didychenko is een veelzijdige celliste met een herkenbaar, vol en krachtig spel. Haar klassieke opleiding genoot ze aan het conservatorium in haar geboortestad Kiev (Oekraïne), waar zij cum laude afstudeerde bij prof. V.Chervov. Katja heeft deelgenomen aan diverse competities. Zij won prijzen bij de International Lysenko Music Competition for young musicians in Kiev. Aan het Rotterdams Conservatorium (huidige CODARTS) behaalde Katja haar master in Kamermuziek en Solospel bij Herre-Jan Stegenga.  Zij treedt veel op als soliste en kamermusicus in verschillende samenstellingen, onder andere als cello-viool duo BRAVURA met Marina Meerson. Katja is regelmatig te beluisteren in de kamermuziekseries van Muzikc in Kralingen, Rotterdam. Katja speelt als orkestmusicus in vele Nederlandse en buitenlandse beroepsorkesten zoals Philharmonie Zuidnederland, Sinfonia Rotterdam, Bach Orchestra of THe Netherlands en op verschillende festivals. Al tijdens haar studie speelde ze in diverse beroepsorkesten, waarmee maakte zij diverse tournees door Europa. Hierbij trad zij ook op als soliste.  Katja beperkt zich niet alleen tot de klassieke muziek. Zij speelde lange tijd met enkele muzikale vrienden met zangeres Wende Snijders. Wende’s debuut CD ‘Quand tu dors’, waar Katja ook aan meegewerkt heeft, is bekroond met een Edison Award. In Rotterdam heeft Katja een uitgebreide lespraktijk en is zij als cello docent en dirigent verbonden aan het Hellendaal Muziekinstituut.

muzikc04


Marina Meerson
is geboren in 1984 in Sint- Petersburg. Ze woont sinds haar zesde jaar in Nederland en is op deze leeftijd met haar vioolstudie begonnen bij haar ouders. Van 1995 tot oktober 2000 studeerde ze bij de Jong Talent afdeling van het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Joyce Tan. Bij de vooropleiding en was zij leerlinge van Vesko Eschkenazy, concertmeester van het Concertgebouworkest. Vanaf 2002 studeerde Marina aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag,bij  Kees Hulsman.Vervolgens volgde zij lessen bij Benzion Shamir en Gordan Nikolic aan het Rotterdams Conservatorium, in juni 2009 rondde zij haar master-opleiding aan het Rotterdams Conservatorium af met een 10. Marina ontwikkelt zich als soliste en ensemble speelster. Ze is verbonden aan het Hellendaal instituut waar zij het Preludio ensemble leidt. Ook geeft ze privé-les. Marina is prijswinnaar van het IPC Concours in 1996 en de Jordens Viooldagen in 1998. In april 2000 heeft Marina de tweede prijs in de nationale finale van het Prinses Christina Concours gewonnen.  In 2004 heeft Marina als soliste opgetreden met Camerata Amsterdam. Ze is meerdere malen gevraagd om deel te nemen aan de Orchesterakademie van het Schleswig- Holstein Musik Festival. Daar heeft zij de mogelijkheid gekregen om samen te werken met bekende dirigenten en solisten als Eschenbach, Gergiev, Zagrosek en Thomas Hampson. Zij is vaste remplacant bij het Rotterdams Philharmonisch orkest. Sinds 2007 is Marina concertmeester van het Re:orchestra. Marina bespeelt een J. B. Lolio viool uit 1740

muzikc01
Victoria Davies
studeerde harp bij Daphne Boden aan het Royal College of Music Junior Department en de Royal Academy of Music bij Skaila Kanga met een beurs van de “Star Award”van het Countess of Munster Musical Trust en het “Musicians’ Benevolent Fund”. Zij studeerde muziektheorie en als uitvoerend musicus in Christ Church, Oxford. Toen ze aan de Royal Academy of Music studeerde won zij de  “Guy McGrath Harp Prize” en een beurs van het Katie Thomas Memorial Fund award Zij deed haar masters in juni 2005 met lof. Ze won de “London Harp Prize” in 1999 en 2001. Victoria trad op met verschillende orkesten over de hele wereld, zoals het koor van de kathedraal van Christ Church, Oxford, het Bangkok Symphony Orchestra, het Nederlands Bach Orkest. Onlangs trad ze op in een BBC Promenade concert met het ” Orchestre Revolutionnaire et Romantique” o.l.v. Sir John Eliot Gardener. Voorts trad ze op in programma’s op BBC radio en televisie en Radio 4.

muzikc02
Fifiënne Luvuma
is geboren in het voormalig Zaïre (Afrika), en vanaf haar derde jaar opgegroeid in Nederland.  Na het VWO heeft zij de opleiding Moderne Theater Dans gevolgd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Na haar opleiding heeft zij voornamelijk gedanst bij gezelschappen in Nederland, Duitsland, Australië en Canada, waarvan het langste bij het Meryl Tankard Australian Dance Theatre, waarmee ze voorstellingen gaf over de hele wereld. Na zo’n 10 jaar professioneel gedanst te hebben heeft Fifiënne zich aangesloten bij Toastmasters Rotterdam, waar ze getraind werd in ‘public speaking’. Haar training heeft ze voortgezet aan de Nationale Vertelschool in Utrecht. Met het Erato String Trio maakte ze een tournee door ons land met een verhalend concert. Fifiënne noemt zichzelf een verhalen-wever, omdat ze theatrale vertelvoorstellingen maakt, waarin ze het verhaal niet alleen vertelt met woorden, maar ook, dans, acteren en muziek erin verweeft.

De kaarten voor het concert zijn te bestellen via kaarten@muzikc.nl en te koop bij:
Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145
la Mer/Berlioz, Kortekade 14
Van der Heijde Bladmuziek, Coolsingel 119 (Donner)

De prijzen zijn: 12.50 euro; 10.- euro in voorverkoop. Kinderen tot 15 jaar gratis.

muzikc