Zondagmiddag 2 juni a.s. opent Louis Lemaire om 15.00 uur de 6e editie van het meezingfeest Van Smartlap tot Opera op de Koeweide in Crooswijk.

Louis Lemaire kreeg op 16 mei de Wolfert van Borsselenpenning ter gelegenheid van zijn afscheid als directeur van het Jeugdheater Hofplein dat hij in 1985 oprichtte. Hij maakte recent de hartveroverende avonturenmusical ‘Ketelbinkie’ die zo succesvol was dat die in september in het Hofpleintheater in reprise gaat. In het programma van Van Smartlap tot Opera brengt Jeugdtheater Hofplein een selectie van liedjes uit deze musical.

Ketelbinkie is het verhaal van het bekende en geliefde straatjochie uit Rotterdam. Samen met zijn vrienden beleeft hij spannende avonturen op straat en slaapt hij ‘s nachts in een container aan de Waalhaven. Wanneer op een dag het schip, met Ketelbinkie en zijn vrienden aan boord, in een gevaarlijke orkaan terecht komt, weet hij op tijd een uitslaande brand in het ruim te voorkomen. Bij terugkeer in Rotterdam wordt Ketelbinkie als een held binnengehaald. Evenals al die andere Ketelbinkies die al generaties lang zorgen dat Rotterdam voor altijd de mooiste wereldhaven is en blijft.

Jeugdtheater Hofplein naar Koeweide

Bekende Rotterdamse meezingklassiekers als ‘Diep in mijn hart’ en ‘Dat kan alleen in Rotterdam’ van o.a. Jaap Valkhoff, illustreren de diepe dalen en hoge toppen uit het leven van Ketelbinkie en vele Rotterdammers. Dit speciale optreden zal extra glans geven aan Van Smartlap tot Opera. Het gevarieerde programma van Van Smartlap tot Opera wordt gebracht door Waldin Roes – sopraan, Ago Verdonschot – bariton, Paula van Wanrooy – accordeon, het Rotterdams Operakoor, Operettekoor Irene, mannenkoor EMM, studentenharmonieorkest MajEUR, De Hoekse Tranentrekkers en de Plengers. Zing mee op de Koeweide, zondag 2 juni! U bent welkom vanaf 14.00 uur.

(ingezonden mededeling Van Smartlap tot Opera)