Aanbod na oproep Gommers op de radio om te komen helpen

Rotterdam, 31 december 2020 – Twee grote organisaties in de ouderen- en ziekenhuiszorg doen vandaag een noodoproep aan hun ruim 1000 medewerkers om daar waar mogelijk ondersteuning te gaan bieden aan de Nederlandse ziekenhuizen.

Het aanbod is afkomstig van Senior Service, de oudste en grootste mantelorganisatie van Nederland en van Jevees, een landelijke organisatie die gastvrijheid verzorgt in zeventig ziekenhuizen. Beide organisaties komen met het aanbod nadat Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, op de radio een oproep deed aan iedereen, die ervaring heeft met werken in een ziekenhuis, zicht te melden. “Kom, want we hebben alle handen nodig aan bed”, zo zei Gommers.

Ervaren mensen
“Onze medewerkers zijn geen verpleegkundigen, maar we hebben wel veel mensen in dienst die die ervaring hebben gehad. Ze zijn met pensioen en werken nu voor Senior Service of Jeeves”, aldus Floris Vervat, directeur van beide bedrijven. Alle ruim duizend medewerkers van beide organisaties ontvangen een verzoek om zich te melden als ze ervaring hebben met het werken in een ziekenhuis. “Uiteraard tegen kostprijs, we willen gewoon helpen”, aldus Vervat. Alles moet in het werk worden gesteld om ‘code zwart’ te voorkomen waarbij niet iedereen meer kan worden geholpen.

Vervat doet een oproep aan collega-ondernemers om ook personeel met ziekenhuis-ervaring ter beschikking te stellen aan de zorg voor de reguliere ziekenhuizen.

Over Jevees
Jeeves heeft chauffeurs, parkeerservice, ondersteuning bij triage, gastheren/vrouwen, lift- en poliregisseurs en handhavers in dienst. Zeker in de ziekenhuizen dragen de medewerkers van Jeeves bij aan angstreductie, door een bezoek aan het ziekenhuis voor patiënten zo eenvoudig en duidelijk mogelijk te maken. Er zijn 70 ziekenhuizen in Nederland, een derde daarvan is reeds klant bij Jeeves.

Over Senior Service
Senior Service biedt senioren een aanvulling op mantelzorg en bestaat in 2020 precies een kwarteeuw. De jonge Rotterdamse ondernemer Floris Vervat zette in 2006 zijn eerste stappen in deze specifieke zorgmarkt, gemotiveerd door een gebrek aan zorgoplossingen voor zijn eigen grootouders. Na een overname van Senior Service in 2010 ontstond de oudste landelijk werkende thuishulporganisatie van Nederland. De missie van Senior Service luidt: ‘Ouder worden in Nederland voorgoed veranderen’. De diensten van Senior Service variëren van thuishulp van twee uur per week tot volledige 24-uur zorg en van ondersteuning bij de administratie tot waakdiensten na een opname in het ziekenhuis.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.