El Kharraz Alami Foto: (c) Casper Koster

Productiehuis Theater Rotterdam herneemt succesvoorstelling Nu ben ik Medea van Khadija El Kharraz Alami

Is woede ontzettend en ongeneeslijk wanneer geliefden met elkaar in botsing komen?

De voorstelling Nu ben ik Medea van Khadija El Kharraz Alami komt terug. Na haar première in 2018 bij Theater Rotterdam ontving Khadija lovende recensies. Ook won ze zowel de KBC Jongtheaterprijs als de publieksprijs op het festival Theater aan Zee in Oostende. Met haar overrompelende podiumpersoonlijkheid, improvisatie en interactie zet ze een weerbarstige, emotioneel geladen trip neer. In maart gaat deze productie van Productiehuis Theater Rotterdam opnieuw op tournee door Nederland en België.

In Nu ben ik Medea vervlecht Khadija El Kharraz Alami de verschillende perspectieven in Euripides’ Medea met haar eigen verhaal over opgroeien tussen twee werelden, de verschillen in kaders en de botsing van krachten in jezelf. Opgroeien met twee werelden, en daardoor vele perspectieven, is een ware rijkdom. In Khadija’s performance zie je hoe het personage geniet van zowel de wereld buiten als binnen haar opvoeding. De vele tradities, de verschillen in cultuur, het spreken van meerdere talen, het geloven of niet geloven, de muziek, het eten, de vrijheid; alles is van grote invloed op haar zijn.

Totdat deze rijkdommen gaan botsen. Khadija gaat er tussen staan en poogt met al haar kracht vast te houden aan beide werelden en alle perspectieven. Ze groeit verder op. Niet langer met, maar tussen die twee werelden in. De vreemdeling, de ander, het eenzame soort is getogen.

Nu ben ik Medea is te zien van do 5 mrt za 7 maart bij Theater Rotterdam en gaat daarna op tournee door Nederland en België. Meer info en alle speeldata zijn te vinden op www.tr.nl/medea

Nu ben ik Medea  Khadija El Kharraz Alami (c) Leontien Allemeersch

Over de theatermaker
De in Amsterdam geboren Khadija El Kharraz Alami (1987) studeert in 2014 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en woont momenteel in Rotterdam. Met haar eerste voorstellingen valt ze al direct op en wint onder andere prijzen bij ITS Festival en STIP theaterproducties (Jeugdtheater Prijs). Khadija werkt graag vanuit persoonlijke bron, ze haalt inspiratie uit gebeurtenissen, relaties en personen uit haar eigen leven. Ze toont in haar werk de mens die op zoek is naar identiteit, en die daar falend in slaagt. En onderzoekt hoe de mens het onbekende aangaat op zoek naar zichzelf, liefde en eenzaamheid.

Nu ben ik Medea – Khadija El Kharraz Alami from Theater Rotterdam on Vimeo.

Vertrekkend vanuit een liefde voor geschreven taal gecombineerd met fysiek spel, poogt Khadija een dialoog te ontwikkelen tussen ons denken en ons doen. Naast het schrijven en maken van eigen materiaal, grijpt ze vaak naar het repertoire dat een belangrijk onderdeel uitmaakt van haar ontwikkeling als maker. Mythologie is daarin een belangrijke bron.

Theater Rotterdam


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.