Het regelen van je testament is niet bepaald een onderwerp waarmee je indruk maakt tijdens verjaardagsfeestjes. Voor veel mensen is het een ver-van-mijn-bed-show. Taaie kost, een zorg voor later. “Maar als je nu al je zaken goed regelt, heb je later een zorg minder”, is de mening van  erfrechtspecialist Kelly Boermans: “Cliënten die, op basis van een persoonlijk advies, hun laatste wensen en laatste wil hebben vastgelegd, voelen zich ronduit opgelucht. Soms zelfs blij.”

Kelly Boermans, Erfrechtplanning

Niet meer betalen dan nodig is

Een goed (levens)testament is maatwerk. Hoe wilt u dat uw nalatenschap wordt afgewikkeld? Door het vast te leggen in een testament, heeft u de garantie dat uw wensen worden nageleefd. Dit heeft ook als voordeel dat u – als u zorgbehoevend wordt – niet teveel eigen bijdrage en uw nabestaanden niet meer erfbelasting betalen dan nodig is.

Zelf de regie houden

En stel dat u als gevolg van ziekte of een ongeval wilsonbekwaam wordt. Wie neemt dan de noodzakelijke beslissingen als u daar zelf niet meer toe in staat bent? Kelly Boermans: “Als u zelf de regie over uw leven wilt blijven houden, raad ik aan om een levenstestament af te sluiten waarin u vastlegt wie er namens u beslissingen mag nemen wanneer u daar zelf niet meer toe in staat bent.”

Wij vinden dit nog belangrijker dan een testament, want u bent er dan nog en dan wil je het gewoon goed geregeld hebben.”

Dan is nu de vraag heeft u het allemaal wel goed geregeld? Op maandag 16 januari 2023 geeft Erfrechtplanning een gratis lezing in De Machinist in Rotterdam om 19:30 uur over het levenstestament en het testament.  Meld u zich aan voor de lezing via www.erfrechtplanning.nl

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.