In een groene wijk is het fijner wonen. Deze bestuursperiode is daar veel aan gedaan: groene gevels, geveltuintjes, wijkmoestuinen en meer groen op pleinen en kades. Er zijn extra bomen geplant. Alleen op de Oudedijk al staan nu zo’n 50 bomen meer dan voorheen.

Onze inzet was niet alleen gericht op meer groen, maar vooral op beter groen. De afgelopen vier jaar is een half miljoen euro geïnvesteerd in groeiplaatsverbetering van bomen. Honderden bomen van matige kwaliteit kunnen hierdoor groeien tot gezonde grote(re) bomen.

Nog meer genieten van het Kralingse Bos
Ook in het Kralingse Bos is veel geïnvesteerd. We kunnen nu op nog meer manieren van dit schitterende stadspark genieten. Van schapen (‘de ecologische maaiers’) bekijken tot vissen spotten op de vistrap. Van natuur verkennen in de speeldernis tot sportprestaties verbeteren via de gemarkeerde hardlooproutes. Van ontspannen wandelen op loopvlonders in de plas tot gierende adrenaline in de kabelbanen in de boomtoppen.

Park Rozenburg kreeg er vorige week een boom bij. Portefeuillehouder Jock Geselschap plantte een boom tijdens de nationale Boomplantdag op 12 maart.

Park Rozenburg kreeg er vorige week een boom bij. Portefeuillehouder Jock Geselschap plantte een boom tijdens de nationale Boomplantdag op 12 maart.

Thermometer van de Bomenridders
De Bomenridders hebben het verdwijnen van de deelgemeente aangegrepen om ze tegen de groene meetlat te leggen. Welke deelgemeenten hebben een goed groenbeleid gevoerd en welke minder. Portefeuillehouder Jock Geselschap: “Op de ranglijst ‘Hoe groen is uw deelgemeente?’ van de Bomenridders staan wij op nummer 1. Dat zegt veel over onze groenaanpak en daar ben ik trots op”. Lees hierover meer op de website van de Bomenridders: www.debomenridders.nl

KLIK HIER voor het laatste nieuws van de Deelgemeente of DOWNLOAD de PDF met al het nieuws.

Deelgemeente Kralingen Crooswijk