Koningin Maxima heeft al hogelijk verbaasd gereageerd op het bebaarde en bebierde Konings-portret van haar man Willem de Vierde dat levensgroot prijkt in het etalage raam van het cafe Sunset aan de Rotterdamse Botersloot.

Eigenzinnig schilder André den Hartog is zonder toestemming van de Koninklijke Rijks Voorlichtings Dienst-paladijnen compleet los gegaan op de voormalige Prins Pils, die aanstaande zaterdag de 26e z’n eerste Koningsdag of zo u wilt Kingsday viert en biert.

De Rotterdams raddeflatse kunstenaar, beeld onze monarch uit met een pilsnertuubje in de hand en heel imposant rondom z’n kin en mond een typische Schorum-knevel en baard.

Alles vanuit en volgens die van oudsher geroemde Oranje Blanje Bleu Hollandsche Verlegen Om Centen/VOC-mentaliteit vrij en onverveerd en niet van echt te onderscheiden geportretteerd.

De U treft ‘t wij gaan te Fer Sunset-eigenaar Kok heeft het karikaturale schilderij inmiddels gekocht en als publiekstrekker voor zijn Koningsdag-evenementerie-festiviteiten pontificaal als provocerende Prins Pils bierreclame gehangen achter zijn oude Maagd van Holland-ramen.

Schilderij André den Hartog - Foto: Balten Schalkwijk

Schilderij André den Hartog – Foto: Balten Schalkwijk

Nu Koningin Maxima lucht heeft gekregen van deze uitbuit-uiting van heur ega, is het wachten op wat de Rotterdamse politie-ambtenaar-koddebeierij gaat uitrichten tegen dit oneigelijk gebruik van dit Staatsiegeld-portret strijk en zet.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Via: RTV Rijnmond

rijnmond_offline