Groepsfoto op de golfbaan: Lambert Veenstra (adviseur), Piet Oosthoek (Oosthoek Groep), Renee Dobbelaere (caddiemaster), Leon van Dijk (Oosthoek Groep), Johan Oosthoek (Oosthoek Groep), Laurens van Dorp (oud-bestuurslid), Richard Jongste (voorzitter), Will van den Hoogen (bestuurslid) en Jamie Bijl (Oosthoek Groep).

Maandag 13 november jl. tekenden het bestuur van Golfbaan Kralingen en de directie van Oosthoek Groep BV het contract voor het onderhoud van de openbare Golfbaan in het Kralingse Bos. Met ingang van 1 januari zal Oosthoek Groep BV voor vijf jaar het onderhoud van de Golfbaan Kralingen gaan verzorgen.

Bij de keuze voor de onderhoudspartij heeft het bestuur van de Golfbaan zich uitvoerig laten adviseren o.a. door Lambert Veenstra (Veenstra Adviesburo Golfbanen B.V.).

“Onze Golfbaan bestaat dit jaar 90 jaar en is een van de oudste banen met een A-status en een bijzonder stukje natuur in het Kralingse Bos, binnen de stadsgrenzen van Rotterdam. De baan is ook nog eens de laagst gelegen baan van Europa. Om deze baan in optimale conditie te houden is goed onderhoud heel belangrijk. Daar is kennis en kunde voor nodig.
De greenkeepers van Oosthoek hebben niet alleen kennis en kunde van het gebruik van de juiste grassoorten, maar ook inzicht in architectuur, bodemkunde en kijken door de ogen van de golfer (want ook zij zijn gek op het spel!). En met Leon van Dijk als hoofduitvoerder heeft Oosthoek Groep bovendien kennis van onze baan in huis, want Leon was jarenlang hoofdgreenkeeper in Kralingen,” aldus Richard Jongste, voorzitter van Stichting Golfbaan Kralingen. “Oosthoek onderhoudt 100% chemievrij en met oog op de toekomst werken ze met ons aan een duurzaam beleid zodat golfers optimaal gebruik kunnen maken van onze baan.”

“Wij zijn heel blij met deze opdracht voor het onderhoud van Golfbaan Kralingen,” reageert Piet Oosthoek, oprichter van het bedrijf, verheugd. “Als wij in januari op Golfbaan Kralingen beginnen gaan we eerst de verbeterpunten inventariseren. Ik verwacht dat waterbeheersing en de vlakheid onze eerste aandacht krijgen. Bij greens waar het watermanagement lastig is doen wij eerst een gezondheidscheck met bacteriologisch onderzoek. Ook onderzoeken we de bemesting en bodem. Afhankelijk van de uitkomsten passen we technieken toe, o.a. afkomstig uit de boomkwekerij, die helpen om de toplaag optimaal te prepareren. In het begin denk ik dat we grote stappen maken, ik verwacht dat die stappen in het tweede jaar en daarna steeds kleiner worden.”

Foto met de ondertekenaars, v.l.n.r. Richard Jongste, Will van den Hoogen en Johan Oosthoek.

Over openbare Golfbaan Kralingen:
Golfbaan Kralingen ligt in het Kralingse Bos midden in Rotterdam. Alle golfers met handicapregistratie – jong en oud – zijn welkom op één van de oudste 9-holes en dé laagst gelegen golfbaan van Europa. Er zijn aantrekkelijke mogelijkheden om golfles te nemen en er zijn prima oefenfaciliteiten. Het clubhuis – een monument – heeft een goed restaurant met gezellig terras: Restaurant Kralingen. De baan is voor alle golfers toegankelijk en is goed bereikbaar met genoeg parkeerplek voor golfers en bezoekers van het restaurant. Golfclub Kralingen is een bespeler van de baan.

Over Oosthoek Groep
Oosthoek Groep verzorgt de aanleg, het onderhoud en de reconstructie van groenvoorzieningen, golfbanen, sportvelden en recreatiegebieden. Ze onderhouden 100% chemievrij en werken samen met de opdrachtgever aan duurzaam beleid. Oosthoek Groep biedt een breed scala aan diensten aan. Veel voorkomende werkzaamheden zijn o.a. het onderhouden van een groene en gezonde grasmat van sport- en recreatiegebieden, het maaien van wegbermen, het beheren en reinigen van sloten en vijvers, het onderhouden van oevers en het uitvoeren van cultuurtechnisch grondwerk.

(ingezonden mededeling Golfbaan Kralingen)

Zie ook: www.golfbaankralingen.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.