Dankzij een vernieuwend programma

Ter gelegenheid van de start van de nieuwe workshop Ik spreek ook Frans kwam de Franse ambassadeur in Nederland naar Crooswijk om de deelnemers te ontmoeten, kinderen van 5 tot 12 jaar, die Frans leren. En journalistiek, in een dag tijd.

Het zijn een stuk of vijftien kinderen uit Crooswijk, van 5 tot 12 jaar, die Frans leren met de Alliance Française in Rotterdam en het Institut Français. Tijdens het programma van de laatste workshop hebben de jonge deelnemers gewerkt rondom het thema van de herinnering en de immigratie naar Nederland. Ze hebben schrijf- en verslagtechnieken ontdekt samen met een vroegere journalist van L’Obs in Parijs. De verslaggevers in wording hebben familieleden geïnterviewd over het verloop van hun immigratie. Verhalen over ballingschap, tussen Marokko en Nederland.

Woensdag 11 januari is de Franse ambassadeur, François Alabrune, op bezoek gekomen en heeft zich verdiept in het oefenen van interviews. Het programma Ik spreek ook Frans stelt de kinderen in staat de Franse taal te leren of uit te breiden op een ludieke manier, en zich niet te vervreemden van hun wortels: “Dit programma is geïnspireerd door het French Heritage Language Programme in de Verenigde Staten dat francofone immigranten kan helpen hun taalkundige en culturele erfenis te behouden”, legt een van de leraren, Fatima El Ghouizy, uit. “Een extra taal blijft voor deze kinderen een voordeel voor de toekomst”, voegt ze eraan toe. De lessen gaan door tot juni. De inschrijving is nog open bij de Alliance Française in Rotterdam.

Praktische informatie:

  • 6/8 jaar – Buurthuis de Branding – Crooswijk: Woensdagmiddag 16.00 tot 17.30
  • 9/12 jaar – Buurthuis de Branding – Crooswijk : Zaterdagochtend 10:30 – 12:00

Contact :  +31(0)10 436 04 21 bonjour@alliancerotterdam.nl

(ingezonden mededeling Alliance Française Rotterdam)

Fotoverantwoording: Franse ambassade
Op de foto: De Franse ambassadeur, François Alabrune, in het buurthuis van Crooswijk in het kader van het programma Ik spreek ook Frans


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.