• Zaterdag 15 maart de hele dag activiteiten voor jong en oud

Zelf gezondheidsproblemen ervaren in een speciaal pak, een ‘darm’ onderzoeken en gezondheidstestjes laten doen. Op de Open Dag van de Zorg in het Havenziekenhuis op zaterdag 15 maart kunnen bezoekers o.a. deelnemen aan deze activiteiten. Uiteraard is er ook veel informatie over verschillende specialismen, zoals Longziekten, Urologie en het Alzheimercentrum. Met het thema ‘Aandacht voor senioren’ laat het ziekenhuis zien welke zorg voor senioren zij in huis heeft.

Tijdens de Open Dag kunnen bezoekers zien en ervaren wat er allemaal bij ouderenzorg komt kijken en wat het Havenziekenhuis kan aanbieden. Er is aandacht voor het landelijke onderzoek naar darmkanker dat in 2014 is gestart en bezoekers kunnen informatie krijgen over knie- en heupprotheses. En in een speciale operatie-opstelling wordt een knie- en heupoperatie nagebootst.

Kinderen
Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten zo kunnen kinderen in doktersuniform op de foto en hun pols in het gips laten zetten. Tenslotte geeft Havenkoor De Sleeptros twee optredens in de Brasserie van het ziekenhuis. Het volledige programma staat op havenziekenhuis.nl/opendag.

Hoofdgebouw
De open dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en vindt plaats in het hoofdgebouw van het ziekenhuis op het Haringvliet 2. Bezoekers kunnen op 15 maart gratis hun auto parkeren bij voormalig zwembad Tropicana, tegenover het Havenziekenhuis. Voor meer informatie kunt u terecht op havenziekenhuis.nl/opendag.

Loes Luca Havenziekenhuis

Over het Havenziekenhuis
Het Havenziekenhuis is een klein en toegankelijk algemeen ziekenhuis.

Al sinds de oprichting in 1927 is het Havenziekenhuis marktleider op het gebied van Tropengeneeskunde en Reizigersziekten. Een andere bijzondere specialisatie van het Havenziekenhuis is de Ouderengeneeskunde. Het Havenziekenhuis is een zelfstandige dochter van het Erasmus MC.

Havenziekenhuis zorg met aandacht

 

 

 

Havenziekenhuis en Instituut voor
Tropische Ziekten, Haringvliet 2,
3011 TD Rotterdam,
tel. 010-4121517,
hoofdgebouw 010-4043300,
www.havenziekenhuis.nl