Zondag 10 september

Wist u dat de Botanische Tuin Kralingen een Rijksmonument is? Aan dit bijzondere aspect van onze tuin wordt extra aandacht besteed tijdens Open Monumentendag op 10 september a.s.  Tussen 10.30 en 16.00 uur ben je van harte welkom! Maak een wandeling door onze tuin, leer meer over de bijzondere geschiedenis en maak kennis met onze Artist in Residence Egbert Bakker. Ook kun je zelf aan de slag met alle moois wat er te zien is met Sonja van Dolron.

Aan de slag met Atelier op Wielen

“Waar je bent is het mooi”. Dat is de slagzin van kunstenaar Sonja van Dolron,

doorkijkkunstenaar van beroep. Beter kijken, doorkijken is haar devies. Zij fotografeert en schildert het alledaagse als monumenten van ons bestaan. Open Monumentendag is dé uitgelezen dag om eens beter te kijken, “doorkijken” zogezegd. Beter kijken en meer zien is een kunst apart. Op Open Monumentendag komt zij teken -en schilderles geven in de Botanische Tuin Kralingen, om de kunst van het beter kijken en het meer zien uit te proberen.

Doe je mee? In de ochtend, om 10.30 kun je komen tekenen, naar al wat mooi is in de tuin. Compositie en toon komen aan de orde. Je hoeft niks mee te nemen. In de middag om 14.00 kun je met haar schilderen, op zoek naar kleur, ritme en licht. We werken met verf op waterbasis en papier. Je hoeft niks mee te nemen. Wil je meedoen? Geef je wel even van tevoren op via secretariaat@botanischetuinkralingen.nl

Zie haar werk: sonjavandolron.com, voor overige workshops en lessen: atelieropwielen.com. De lessen worden mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet.

Presentatie Egbert Bakker – Artist in Residence

Kunstschilder Egbert Bakker is sinds april dit jaar Artist in Residence van de Botanische Tuin Kralingen. Tijdens Open Monumentendag zal hij in de tuin een presentatie geven over inspiratie. De presentatie is om 13:00 uur bij de kas in de Botanische Tuin Kralingen. Deelname is kosteloos en aanmelden is niet nodig.

In zijn voordracht gaat Egbert in op de vraag hoe de Botanische Tuin hem inspireert, op welke manier hij naar de tuin kijkt en hoe hij dat vertaalt naar schetsen en schilderijen. “De Botanische Tuin is prachtig. Overal waar je kijkt is er iets moois, iets interessants te ontdekken; naar boven turend zie je aan de oostkant van de tuin de achtergevels en daken van de Jericholaan boven de boomtoppen opdoemen. Draai je een kwartslag richting het zuiden en de ramen van het Libanon Lyceum komen tevoorschijn tussen de bloemen, bladeren en takken van de tuin. De Botanische Tuin is niet in één hoek te vangen. Een plek vol kleur, licht en schaduwen, overal waar je kijkt. En die wereld probeer ik op doek te zetten. Met verf en penselen. Ben benieuwd! Wat ik in mijn hoofd heb komt er altijd weer anders uit dan ik verwachtte…”

 

 

 

Praktisch

De hoofdingang van de Botanische Tuin Kralingen vind je aan de Kralingse Plaslaan 110b. Geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en op de even zondagen van 10.30 tot 16.00 uur. Gratis parkeren in het weekeinde. Meer info www.botanischetuinkralingen.nl. en Instagram @botanischetuinkralingen.

Activiteiten van de Stichting Vrienden in 2023

22 oktober – Rondleiding Paddenstoelen (Frans Advokaat)

15 december – Lichtjesavond

Actuele info op de geheel vernieuwde website van de stichting Vrienden van de Botanische Tuin Kralingen www.botanischetuinkralingen.nl, hier kunt u zich ook aanmelden voor de online nieuwsbrief, ga naar Word Vriend.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.