Kinderen die enthousiast worden van activiteiten op het water, zoals suppen, kanovaren of zeilen, kunnen 22 en 23 september vast in hun agenda zetten. Net na de zomervakantie meert Optimist on Tour aan in Rotterdam in de Leuvehaven! Op vrijdag en zaterdag kan iedereen tot en met 12 jaar gratis kennismaken met watersporten onder begeleiding van ervaren en gecertificeerde instructeurs. Ook kinderen met een fysieke of mentale beperking kunnen meedoen. Daarnaast leren de deelnemers aan de activiteiten meteen van alles over water.

Gratis het water op

Optimist on Tour Rotterdam is een initiatief van het Maritiem Museum, het Watersportverbond en haar partner Allianz. Basisschoolkinderen uit de regio komen op vrijdag met hun klas naar Optimist on Tour om kennis te maken met kanovaren, suppen en zeilen. Na schooltijd en op zaterdag kunnen alle kinderen samen met vriendjes en vriendinnetjes gratis het water op, dit kan elke dag tot 18:00 uur. Kinderen krijgen les van gecertificeerde instructeurs van het Watersportverbond. Het enige wat ze nodig hebben is een zwemdiploma A. Optimist on Tour zorgt voor de rest!

Professor in het Waterlaboratorium

Voor- of nadat de kinderen het water op zijn geweest, kunnen ze een gratis bezoek brengen aan het Optimist on Tour Waterlaboratorium. Ook kinderen die wel fan zijn van water(sporten), maar nog geen zwemdiploma hebben of het nog niet aandurven om het zelf te proberen, kunnen zich hier uitleven.

In het Waterlaboratorium veranderen alle waterfans spontaan in heuse onderzoekers met witte laboratoriumjas, bril en pipetjes om allerlei proefjes te doen. Hoe wordt waterstof gemaakt en wat kun je ermee? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken? Met deze proefjes leren kinderen over schoon water en een duurzame toekomst.

Inschrijven

Schrijf je van tevoren GRATIS in op onze website, dan ben je zeker van een plek! Aanmelden ter plekke kan uiteraard ook. In beide gevallen zijn bij de aanmelding toestemming van een ouder/verzorger en zwemdiploma A voorwaarden om mee te kunnen doen.

Na aanmelding op locatie krijgen deelnemers een zwemvest uitgereikt en volgen ze een korte theorieles op de kant. Daarna mogen ze zelf aan het roer zitten van een Optimist, kanovaren of suppen. Na deelname ontvangen de deelnemers een echt diploma en meer informatie over watersportverenigingen en vaarscholen in de buurt.

Aangepast watersporten

Sinds kort is het op een aantal locaties mogelijk voor kinderen mét en zonder beperking uit heel Nederland, om gratis kennis te maken met verschillende watersporten en de verschillende aspecten van water. Met het doel om hen te (ver)binden aan lokale sportaanbieders/ watersportverenigingen en ze meer te leren over actuele onderwerpen rondom het thema water. Dit doen we op locaties waar de juiste faciliteiten zijn en ervaren instructeurs aanwezig zijn, zodat we het goed en veilig kunnen organiseren. Ook in Rotterdam is dit mogelijk!

Data en locatie

Optimist on Tour wordt 22 en 23 september georganiseerd bij het Maritiem Museum in de Leuvehaven. Deelname is gratis.

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.
Advanced settings.