Het begon in 2001 met het maken van kerstpakketten. Daarna was hij hulpje in de winkel, bijrijder, ging zich bezighouden met de administratie, bemoeide zich meer en meer met de verkoop en had uiteindelijk de leiding in een plaatselijke wijnhandel, maar hij wilde meer. Gert Stolk (29jr.) wilde een eigen slijterij en die heeft hij nu, samen met zijn compagnon Harold Hugenholtz. Veel kennis en ervaring dus in de ‘De Admiraliteit – Dranken’.

Het simpele bijbaantje werd in de loop der jaren het vak van Gert Stolk. Zijn liefde voor en kennis van de wijn wist hij allengs beter over te brengen. Aanvankelijk deed hij die kennis op in de praktijk, van z’n baas en van de vertegenwoordigers. Later volgden de cursussen en diploma’s. Gert Stolk had z’n weg gevonden.

De beide compagnons van De Amiraliteit - Dranken, Gert Stolk, links, en Harold Hugenholtz.

De beide compagnons van De Amiraliteit – Dranken, Gert Stolk, links, en Harold Hugenholtz.

Wijn
Heel veel wijn in De Admiraliteit – Dranken, van voortreffelijke huiswijnen tot de (duurdere) grand cru’s. Wijn komt tegenwoordig overal vandaan en de druivensoorten zijn talloos. Gert somt er De Amiraliteit - Dranken aanbiedingmoeiteloos een serie op: sauvignon, chardonnay, viognier, merlot, cabernet, shiraz, tempranillo, pinot noir, grüner veltliner, trebbiano, pinot grigio, carménère, grenache. Uit die benamingen is op te maken wat nog steeds de grote wijnlanden zijn in Europa. Wijnen om zomaar te drinken op een gezellig moment of voor, tijdens en ná het eten. Rood, wit en rosé uit de zonnige landen waar we graag met vakantie gaan. Een bijzondere vermelding verdient het ambassadeursschap van Vina Casa Silva, een zeer gerenommeerd Chileens wijnhuis.

Gedistilleerd
De voorraad gedistilleerd is compleet en tamelijk ‘diep’. Dat wil zeggen dat er van elke ‘sterke drank’ er minimaal 10 soorten zijn. Cognac, rum, whisky, wodka, jenever, gin, enz. You name it.

Port en sherry
Ook de likeuren zijn goed vertegenwoordigd. Alle typen zijn in huis. (Gert is een liefhebber van Cuarenta Y Tres) Hetzelfde geldt voor de sherry en de port. Volgens Gert ten onrechte veronachtzaamd de laatste jaren. Hebt u wel’s een oude port of sherry geproefd? De zachte smaak is een openbaring!

Pelgrimsbier
Bij de bieren ontbreekt Rotterdams trots, het Pelgrimsbier (gebrouwen in Delfshaven!) niet. Weer een compleet aanbod, van de bekende pilseners tot speciaalbieren.

Harold
Harold Hugenholtz werkte bij dezelfde wijnhandel als Gert. Zo kennen ze elkaar. Harold zette een online wijnwinkel op maar gaat daar mee stoppen. Teveel soesa, d.w.z. breuk. En betere dozen maken de wijn te duur. Harold ging vaak met leveranciers mee naar Frankrijk en deed zo veel kennis op over de wijn. Hij en Gert hebben elkaar (terug)gevonden. ‘We hebben er allebei lol in’.

Porto
Aan het eind van deze week vertrekt Gert voor een 4-daagse trip naar Porto in Portugal. Hij verheugt zich op deze leuke en leerzame reis en hij zal na terugkomst ongetwijfeld veel te vertellen hebben over de bereiding van de port.

Horeca
De Admiraliteit – Dranken levert ook aan de horeca, fusten en kratten. Kom’s langs en maak een praatje, aan de grote tafel achterin de slijterij. Gert en Harold kunnen u een hoop vertellen over wat ze in huis hebben.

De Amiraliteit - Dranken logo

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.