Oranje kinderfeest Koningsdag 27 april op grasveld Mecklenburglaan

Naar verluidt is de Oranje Vereeniging Rotterdam Oost (OVRO) al sinds 1925 in volle glorie aanwezig in de vorm van een jaarlijks terugkerend kinderfeest in Kralingen. Het is zeer lastig om exact vast te stellen wat er allemaal is gebeurd in die 90 jaar, maar zeker is dat het altijd een feest is geweest vol tradities en dat het altijd in het teken heeft gestaan van het “vermaeck” van onze kinderen.

ovro01

In ons uitgebreide archief treffen we bijvoorbeeld in 1979 een zeer gedetailleerde inventarislijst aan met o.a. vermeldingen als “5x trechter” of “toiletrollen, heel veel!”. Ook de verwijzing in 1995 naar “ wijn voor de velddokter” geeft te denken. Maar uit al deze documenten blijkt steeds dat de geest van de OVRO door de jaren heen goed bewaard is gebleven en dat de spelletjes nauwelijks zijn veranderd. Het is mooi om te zien dat bijvoorbeeld in 2014 met alle afleiding van iPad, Playstation en Wii, activiteiten als bellen blazen, schminken en verkleden nog steeds heel populair waren. Ook is het goed vast te stellen dat soms kleine aanpassingen en veranderingen het feest ook voor de toekomst waarborgen. De rode draad is echter nog steeds een mooi kinderfeest en het Oranjegevoel. En het doel is dat we de verjaardag van de Majesteit met veel plezier vieren. De unieke Kralingse Oranje wimpel van de vereniging ondersteunt dit doel en is nog steeds exclusief te koop via de website van de Oranje Vereeniging.

ovro02

Koningsdag in Kralingen 2015 staat in het teken van het 90-jarige bestaan en richt zich extra speciaal op de allerkleinste in de wijk. In samenwerking met de kinderdagverblijven in de buurt is er een mooi ochtendprogramma gemaakt voor de allerkleinste samen met hun ouders. Het sluitstuk van het ochtendprogramma is de Kroontjesparade; een prachtige optocht door Kralingen: drumband voorop, gevolgd door kleurrijke majorettes en natuurlijk de verklede kinderen met hun eigengemaakt kronen (de mooiste Kroon wint een leuke prijs!) lopen mee, in hun hand een ballon die met een kaartje aan het koord wordt opgelaten bij Verpleeghuis Pniël. Welke ballon bereikt de verste bestemming?

Voor meer informatie over het totale programma bekijk onze website, www.ovro.nl of download hier alvast de PDF met het programma

banner-wimpel