3 t/m 14 mei 2015

Jan Wagner – pastels
Wagner exposeert pasteltekeningen, geïnspireerd door het gedicht dat Jan Campert in 1941 schreef over de executie door de bezetter van achttien gegijzelden op de Waalsdorpervlakte.

Einar Been – portretfoto’s
Been toont portretfoto’s van markante Rotterdammers die de Tweede Wereldoorlog aan den lijve ondervonden.

Dik Vuik – lezing en tijdschrift
Vuik geeft een lezing en presenteert in samenwerking met de commissie Historisch Kralingen een tijdschrift over Kralingen in oorlogstijd.

Programma:

Zondag 3 mei 16.00 uur uur (inloop 15.30): Opening van de expositie door kunstenaar Jan de Grauw met voordracht van het gedicht ‘Het Lied der Achttien Dooden’ en muzikale medewerking van Caroline Wagner en Het Retorisch Kwartet.

Maandag 4 mei Samenkomst in de galerie na de dodenherdenking bij het monument ‘De Steen van de Miljoenen Tranen’ aan de Oudedijk.

Zondag 10 mei 16.00 uur: Lezing door historicus Dik Vuik over Kralingen in oorlogstijd, ‘Oorlog dichtbij. Kralingen in de Tweede Wereldoorlog’.

Hemelvaartsdag (donderdag) 14 mei 16.00 uur (inloop 15.30): Herdenking van het bombardement van Rotterdam en afsluiting van het project met voordracht van oorlogspoëzie en een concert door het ensemble De Bezetting Speelt (onder meer het Adagio for Strings van Samuel Barber).

Dagelijks geopend van 14 – 18 uur. Toegang vrij. | galeriekralingen.nl

Het Lied der Achttien Dooden 550

Galerie Kralingen logo