Op vrijdag 1 mei om 20 uur zingt het Canadese Mannenkoor Libertas tezamen met het Chr. Waddinxveens Mannenkoor ‘De Gouwestem’ een concert in de Breepleinkerk, Van Malsenstraat 104, Rotterdam.

Dirigent – Martin Mans,
organist – Martin Zonnenberg.

Het Canadese koor is speciaal opgericht om in 2015 70 jaar bevrijding in Nederland te kunnen vieren met een 7-tal concerten.

Toegang: € 12,50. (Aan de zaal € 15,=)
Online bestellen of reserveren: www.martinmans.nl of 06-25391903

258_TMartin Mans, organist & dirigent
Martin Mans werd in 1965 geboren in Melissant. Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee ontdekte hij ook zijn voorliefde voor het orgel. Martin Mans kreeg als zevenjarige jongen zijn eerste orgellessen, nam als elfjarige de begeleiding van verschillende koren op zich en werd als twaalfjarige vaste kerkorganist van de kerk in zijn geboorteplaats. In zijn jeugdjaren won Mans verschillende concoursen. De orgelbespeling op veertienjarige leeftijd voor de NCRV-radio volgde de concoursen al snel op. De basis van zijn orgelspel werd dus al op jonge leeftijd gevormd. Naast zijn orgelstudie professionaliseerde Martin Mans zich in koordirectie.

In 1995 werd Mans organist van de Breepleinkerk in Rotterdam, waar hij tot de dag van vandaag actief is. Hij werkte mee aan meer dan vijfhonderd cd-opnamen. Vol enthousiasme maakte hij vervolgens een reeks dvd’s. Martin Mans kreeg door zijn verkoopsuccessen één platina en twee gouden cd’s. Dit heeft Mans niet bereikt door stil te zitten. Hij geeft per jaar gemiddeld tweehonderdenvijftig concerten en niet alleen binnen de landsgrenzen. Buitenlandse concertreizen voerden hem door Europa, Canada, Amerika, Australië en Zuid-Afrika.

www.martinmans.nl

Libertas-Male-Choir