Het gebeurt niet zo vaak in concerten met klassieke muziek, dat de cello of contrabas een leidende rol hebben. De combinatie van deze strijkinstrumenten geeft een prachtige sonore klank. Op zaterdagmiddag, 25 april kunt u het meemaken. De eerste bassist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Brit Matthew Midgley en de bekende celliste Katja Dirven-Didychenko brengen een programma met muziek van Bach een Rossini.

Op zich is de combinatie van deze componisten al heel verrassend. Het concert wordt op zaterdagmiddag gegeven, speciaal voor muziekliefhebbers, die ’s avonds niet meer over straat durven. Het concert is georganiseerd door de Stichting Muzikc in Centrum Pro Rege, Oudedijk 113 in Kralingen. Het gebouw is laagdrempelig en goed te bereiken met de metro. Lijn 7 stopt voor de deur. Na afloop van het concert is er een gezellige nazit, waarbij de musici aanwezig zijn. De entree bedraagt € 15.- aan de zaal. In voorverkoop kost een kaartje slechts € 12.50. Inlichtingen vind u op www.muzikc.nl

muzikc01 Katja Dirven-Didychenko (Kiev, 1978) studeerde aan de Tchaikovski National Music Academy. Zij studeerde in 1998 Cum Laude af. Al tijdens haar studie speelde ze in diverse beroepsorkesten, zoals Ljatoshinsky Ensemble, Kiev Soloist Ensemble en het Lysenko Youth Orchestra. Met dit laatste orkest maakte ze diverse tournees door Europa, waarbij ze als soliste optrad. Katja nam deel aan diverse competities; bij de International Lysenko Music Competition for young musicians in Kiev behaalde ze een 4e prijs. Ze vervolgde haar studie aan het Rotterdams Conservatorium bij Marien van Straalen en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Dimitri Ferschtman. In 2004 is ze in Rotterdam afgestudeerd voor 2e fase solo en kamermuziek bij Herre-Jan Stegenga. Kamermuzieklessen volgde ze bij Misha Furman en Benzion Shamir. Zij volgde masterclasses bij o.a. Martti Roussi, Steven Isserlis, David Geringas, Alexander Rudin en Godfried Hoogeveen. Katja is remplaçant  in diverse orkesten o.a. het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het  Nederlands Kamerorkest en Brabants Orkest. In het Amsterdam Symphony Orchestra speelt ze regelmatig als aanvoerder van de cellogroep.

muzikc02Matthew Midgeley (UK) werd op 17-jarige leeftijd eerste bassist van het British Youth Orchestra en enkele jaren later van het Jeugd Orkest van de Europese Unie. Hij beëindigde zijn studie aan de Universiteit van Birmingham met de hoogste lof. In 2000 studeerde hij bij Eugine Levinson (eerste bassist van de New York Philharmonic) en Bruce Bransby (principaal van het Los Angeles Philharmonic Orchestra). Met zijn leermeesters speelde hij in het Aspen Music Festival Orchestra. In de UK speelde hij o.a. bij het Liverpool Philharmonic, BBC Philharmonic en het London Symphony Orchestra. In 2001 werd Matthew  lid van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waarvan hij in 2004 op 26-jarige leeftijd eerste bassist werd. Onder Valery Gergiev werd in Het Concertgebouw Mahler’s 1e sypmphonie uitgevoerd. Trouw beoordeelde zijn spel “zowel schitterend als krachtig”.Hij was gastspeler in het Stuttgart Chamber Orchestra en gast-leider van het KCO, NPO en Amsterdam Sinfonietta. De Volkskrant gaf als recensie: “Matthew Midgley schittert als solist”..