Peppe en Linda Cappellano begonnen al in 2006 met La Vita Ë Bella in Kralingen – sinds 2010 gevestigd aan de Oostzeedijk Beneden 229. La Vita Ë Bella: ambachtelijke delicatessen afkomstig van kleine Italiaanse (familie)bedrijven.

De Cappellano’s wilden na verloop van tijd wel uitbreiden en, wonder boven wonder, de winkelruinte naast hen kwam vrij. Dus ging in november 2014 Osteria Sala Federico open. Je waant je daar op een Italiaans pleintje. ‘Osteria’ is Italiaans voor ‘herberg’, maar die bestaat niet meer sinds de postkoets niet meer rijdt. ‘Osteria’ betekent n˙ ‘restaurant’, maar wel een van een speciale soort.

Terras
Peppe Cappellano zegt het zÛ: “Je eet als het ware in de woonkeuken, lekker informeel en je ziet hoe de gerechten worden klaargemaakt”. Om het leuk en gezellig te houden is het aantal zitplaatsen beperkt: 24. Maar bij mooi weer willen de mensen buiten zitten en dat kan op het gezamenlijke terras (op het zuiden) van Osteria Sala Federico en La Vita Ë Bella.

sala-federico01
Het zonnige terras van Federico…

‘Osteria chic’
“Osteria Sala Federico is een osteria chic”, lacht kok Damiano Partipilo, “met wijn, hapjes en wisselende menu’s”. Vanaf 18.00 uur worden een aantal pastagerechten en een paar vis- of vleesspecialiteiten geserveerd. Het nagerecht van verse kazen, taarten en fruit varieert per dag. Het driegangenmenu (antipasto, pasta en dessert) kost 26,50 en het viergangenmenu 34,50. Steeds wordt een andere streek van ItaliÎ belicht – met seizoensproducten.

sala-federico02
Peppe, links, en Damiano

Die seizoensproducten worden direct uit ItaliÎ ingekocht en vers bereid. De wijnen zijn afkomstig van kleine producenten. Een mooi glas is er al voor 3,75 en een hele fles voor 19,50.

Pasta kampioenschap
Damiano Partipilo werd in april van dit jaar de op ÈÈn na de beste kok pasta’s maken van Nederland! Het pasta kampioenschap was georganiseerd door Academia Barilla en Qualitalia en werd gehouden in de Rijn IJssel Vakschool in Wageningen.

Kreeft pasta
Tijdens de zomerse dagen wordt op vrijdag en zaterdag kreeft pasta geserveerd, voor 15,50. Benvenuti!

Osteria Sala Federico
Oostzeedijk Beneden 227
Rotterdam (Kralingen)
www.osteriasalafederico.nl

Geopend:
woensdag 18.00 tot 21.30 uur,
donderdag t/m zaterdag 12.00 tot 14.30 en 17.30 tot 21.30 uur.