Rotterdam – De politie is op zoek naar getuigen van de overval die donderdagavond 21 november plaatsvond aan de Boezemlaan. Een 82-jarige vrouw werd in haar woning mishandeld en overvallen door drie vrouwen. Later die nacht kreeg zij hartaanval. Na een kritieke nacht is haar toestand inmiddels stabiel.

Rond 17.10 uur belde de drie vrouwen aan bij het slachtoffer en drongen haar woning binnen toen de vrouw de deur opende. Ze zochten in de woning naar waardevolle spullen en gingen er vervolgens met een onbekende buit vandoor. Het gaat om twee vrouwen van in de 20 en een meisje van 15 – 16 jaar. De twee vrouwen zijn ten opzichte van het jongere meisje wat steviger. Ze hebben een blanke huidskleur.

Heeft u informatie?
De politie stelt alles in het werk om de verdachten aan te houden en vraagt getuigen om zich te melden. Heeft u informatie die van belang kan zijn? Bel dan 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Politie.nl

Tips

Ouderen zijn een kwetsbare groep als het gaat om overvallen of babbeltrucs. Om de kans op een dergelijk vergrijp te verkleinen adviseert de politie:

 • Laat onbekenden niet binnen, hoe betrouwbaar of onschuldig ze ook ogen. Dieven komen in alle vormen en maten voor en dragen vaak keurige pakken. Ook schattig ogende kinderen of moeders met kinderen kunt u niet per definitie vertrouwen. Er zijn verhalen bekend van kinderen die vragen of iemand wil meewerken aan een werkstuk en er vervolgens vandoor gaan met geld en sieraden. U kunt hen vragen terug te komen als u niet meer alleen thuis bent.
 • Open de voordeur bij woongebouwen met een centrale toegang alleen voor uw eigen bezoek. Kijk door het raam, de deurspion of gebruik de intercom.
 • Vraag wie de persoon is en wat deze komt doen. Vraag altijd om een legitimatie, ook als de persoon zegt namens de gemeente, een bedrijf of een instelling te komen. Twijfelt u? Laat dan voor u de persoon binnenlaat hem of haar ter controle bellen naar het betreffende bedrijf of de instantie.
 • Medewerkers van banken, verzekeringsmaatschappijen, thuiszorginstellingen en dergelijke komen nooit zonder afspraak bij u thuis voor financiële zaken. Vraag hen later terug te komen en bel naar de instantie om hun verzoek te controleren.
 • Geef nooit uw pinpas en/of pincode af. Een bank of de politie vraagt daar nooit naar.
 • Bewaar altijd uw pinpas en pincode apart.
 • Overvallen en babbeltrucs vinden niet alleen ‘s avonds plaats. Blijf ook overdag alert op mensen met verkeerde bedoelingen.
 • Wees bedacht op zielige praatjes die oplichters gebruiken om binnen te komen. Komen onbekenden ‘in nood’ aan de deur met de vraag of ze het alarmnummer mogen bellen? Laat ze dan niet binnen en bel zelf 112.
 • Betaal geen (porto)kosten voor niet door uzelf bestelde pakjes. Er zijn gevallen bekend waarbij een nepkoerier mensen vraagt te pinnen via een mobiel pinapparaat. Het verkeerde pasje wordt dan teruggegeven en er wordt geld van de rekening gestolen.
 • Er is vaak sprake van buitverwachting. De overvaller verwacht dat er geld, sieraden of autosleutels in uw woning zijn. Het is daarom belangrijk om over dit soort bezittingen met zo weinig mogelijk mensen te praten. Voorkom dat u grote geldbedragen thuis bewaart.
 • Let er op dat u niet zomaar uw achterdeur onbewaakt open laat als de (voordeur)bel gaat. Terwijl u bij de voordeur wordt afgeleid, kan een tweede persoon uw woning via de achterzijde insluipen.
 • Kijk goed naar het uiterlijk van onbekende aan de deur, noteer dit voor de zekerheid. Probeer ook bij vertrek van onbekenden het kenteken van een eventueel voertuig te zien en te noteren.
 • Voelt u direct wantrouwen tegen onbekende bezoekers en/of zijn de daders zijn nog in de buurt: bel dan direct de politie via alarmnummer 112.