Marco Borggreve, William McClain Cravy en Feiko Koster 

Het jaar 2021: een jaar waarin we langzaam weer naar live muziek mogen gaan luisteren en langzaam weer samen kunnen komen voor een borrel.

Gelukkig maar, want er valt iets te vieren; namelijk de 100e verjaardag van de wereldberoemde componist Astor Piazzolla, de koning van de tango. Van oorsprong behoorde deze dans tot het volk van Argentinië, maar hij werd door Piazzolla via meesterlijke composities naar concertzalen getild, wereldwijd. U kent de muziek van Piazzolla ongetwijfeld, kunt u zich ‘de traan’ van Maxima nog herinneren? Juist: Adiós Nonino van Astor Piazzolla.

Het Arboris Duo slaat deze zomer de handen ineen met contrabassist William McClain Cravy en in deze unieke combinatie van instrumenten gaan zij op pad in de Randstad om muziek van Piazzolla weer terug te brengen van de concertzaal naar het volk. En dat gebeurt niet zomaar met normale ‘klassieke’  concerten, niet voor het publiek, maar samen met het publiek. In een serie interactieve concerten nemen wij de luisteraar mee naar de wereld van tango, milonga, jazz en klassieke muziek. Ieder concert is tegelijkertijd een pubquiz met allerlei vragen over Piazzolla en alles wat met hem en zijn muziek te maken heeft. Zowel de nieuwkomer als de doorgewinterde concertganger krijgt hiermee een origineel muzikaal programma voorgeschoteld en wordt tegelijkertijd uitgenodigd om te leren over de achtergrond van een compositie, om eens op een andere manier naar een bekend deuntje te luisteren en om iets nieuws te ontdekken. Dit gaan zij o.a. doen op niet-alledaagse concertplekken, zoals ook de terrassen van café’s, restaurants en bierbrouwerijen.

Zaterdagmiddag 11 september is het Piazzolla Time in Pro Rege in Rotterdam! Het Arboris Duo (Maren Bosma, viool & Niek KleinJan, slagwerk) slaat de handen ineen met contrabassist Will Cravy om de verjaardag te vieren van de grootste Argentijnse componist aller tijden: Astor Piazzolla. Mis het niet: de muzikaalste pubquiz (met speciale hoofdprijs) van Nederland!

Het concert in Pro Rege vindt plaats op 11 september om 12.30 uur en duurt een uur zonder pauze. Toegangsprijs: €10,-. Reserveren kan via info@arborisduo.com. Facebook evenement: https://fb.me/e/1voRTgjfM.

Feiko Koster en Marco Borggreve