Sharda Tahloe, vrijwilligster bij DOCK’s Huis van de Wijk in Kralingen, maakt een handgebaar op de foto alsof ze wil zeggen ‘Kom erbij’ en dat wil ze ook. Sharda zoekt namelijk pleinvaders en -moeders om af en toe, samen met haar, een oogje in het zeil te houden op het speelplein.

Het is nu tijdens de meivakantie stil aan het speelplein aan het Berkelplein, maar tijdens de schoolperiode is dat wel anders volgens Sharda. Gezellig natuurlijk, maar het zorgt regelmatig voor overlast bij het aangrenzende Huis van de Wijk. Geluidsoverlast, maar ook kinderen die ruziën en zelfs vechten op het plein. Al zo’n vijftien is Sharda onderdeel van het project ‘Pleinmoeders’ dat ooit begon met tien moeders, maar helaas zijn er nog maar twee moeders over. Sharda wil de ‘Pleinmoeders’ graag weer nieuw leven inblazen, deze keer ook met vaders.

Het speelplein aan het Berkelplein was vijftien jaar geleden niet zo gezellig als nu, vertelt Sharda. De pleinmoeders zouden daar verandering in brengen en dat deden ze ook voor een periode. Regelmatig waren de pleinmoeders te vinden in de speeltuin om een oogje in het zeil te houden. Ook werden er activiteiten georganiseerd en gezamenlijk gegeten. In de loop van de jaren vielen er steeds meer pleinmoeders af en daarmee ook het aantal activiteiten en ook de controle op- en rondom het plein werd minder. Tegenwoordig is er weer regelmatig (geluids)overlast en ook het veiligheidsgevoel gaat weer achteruit: “Er zijn dagelijks vechtpartijen en regelmatig moet de politie erbij gehaald worden.”

Het liefst zou Sharda elke dag iemand bij het plein zien. Ze houdt van haar buurt en de gezelligheid op het plein, maar een klein beetje controle kan geen kwaad. Op het Berkelplein, maar ook bij andere speeltuinen in de buurt trouwens. Dus, ‘Kom erbij’.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Huis van de Wijk Dock Kralingen.

Via: OpenRotterdam


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.