Afbeelding: luchtfoto knooppunt Terbregseplein met locatie livestreams

Vanaf woensdagavond 8 mei 20.00 uur tot maandag 13 mei 05.00 uur is de A16 richting Rotterdam dicht tussen de knooppunten Ridderkerk en Terbregseplein voor diverse werkzaamheden. Ter hoogte van het knooppunt Terbregseplein vinden twee wel heel bijzondere gebeurtenissen plaats: het inrijden van een kant en klaar viaduct, en het plaatsen van een enorme tijdelijke hulpbrug in de A16. Geïnteresseerden kunnen daarom op afstand live meekijken met deze werkzaamheden.

Ga direct naar de livestreams.

Wat is er te zien?

Livestream #1: nieuwe oprit A16 Rotterdam

Op donderdag 9 mei van 12.00-19.00 uur en vrijdag 10 mei 10.00-21.00 uur is er een livestream beschikbaar om de plaatsing van een nieuwe oprit naar de A16 Rotterdam te laten zien. De toekomstige oprit richting Rotterdam The Hague Airport wordt ter hoogte van de afrit Rotterdam Prins-Alexander (27) gemaakt. De oprit vormt ook de aansluiting naar de A20 richting Gouda. Het viaduct staat klaar om te worden verplaatst op SPMT’s (self-propelled modular transporter), een relatief klein voertuig met heel veel wielen dat zware lasten kan verplaatsen. Op donderdag 9 mei wordt dit viaduct op deze manier over de A16 gerold. Op vrijdag 10 mei zetten we het viaduct op z’n definitieve plek.

Livestream #2: vervangen viaduct A16 over de Hoofdweg Rotterdam

Van woensdag 8 mei 22.00 uur tot en met zondag 12 mei 23.00 uur zijn de werkzaamheden voor de vervanging van een viaduct in de A16 over de Hoofdweg ook live te volgen. We slopen het huidige viaduct in noordelijke richting en we rijden er direct aansluitend ook een tijdelijke hulpbrug in. Dit gebeurt net als bij de oprit met behulp van SPMT’s. Vier brugdekdelen – variërend in gewicht van 200-300 ton – worden zo een voor een op de juiste plek gemanoeuvreerd. Zo kan het verkeer vanaf maandag 13 mei weer doorrijden op de A16, waarna gestart kan worden met het slopen van het viaduct in zuidelijke richting.

Terugkijken

Kun je de werkzaamheden niet live volgen? De opnames zijn ook terug te kijken op het YouTube kanaal van A16 Rotterdam. Na de werkzaamheden publiceren we een timelapse (samenvatting van de beelden, versneld afgespeeld) van deze bijzondere werkzaamheden.

(Ingezonden mededeling Rijkswaterstaat)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.