Rotterdam – Agenten van de politie in Rotterdam hebben op maandagavond 30 juni gezocht naar meerdere verdachten van een beroving die eerder die avond op de Rusthoflaan in Rotterdam had plaatsgevonden. Niemand raakte daarbij gewond. Uiteindelijk werd geen van de daders gevonden.

Rond 19.15 uur werden twee slachtoffers door meerdere mannen op de Rusthoflaan aangesproken en bedreigde één van de daders hen met een vuurwapen. Nadat één van de slachtoffers geld had afgegeven, stoven de daders in onbekende richting weg. Mogelijk vluchtten ze door een toegangspoort een binnenplaats op, die achter de woningen van de Rusthoflaan, Paradijslaan, Couwaelstraat en Nieuwe Crooswijkseweg is gelegen. De politie nam geen enkel risico en liet een arrestatieteam de binnenplaats uitkammen, daarbij geassisteerd door een politiehelikopter. Helaas werd geen van de daders gevonden. Het doorgaand verkeer op de wegen rond het blok woningen aan de Rusthoflaan, Paradijslaan, Couwaelstraat en Nieuwe Crooswijkseweg was in verband met het onderzoek een paar uur voor alle verkeer gestremd. De slachtoffers werden ondertussen op een politiebureau opgevangen waar hun aangifte wordt opgenomen. De politie zet het onderzoek voort.

Wie rond 19.15 uur iets gezien heeft wat de politie helpt in het onderzoek naar de beroving wordt gevraagd te bellen naar de politie van het district Oost in Rotterdam. Men kan bellen naar 0900-8844 of anoniem naar 0800-7000.

Politie.nl