Rotterdam – Politiemensen hebben dinsdagmiddag, rond 18.00 uur een onderzoek ingesteld naar de aanwezigheid van vuurwapens in een café en twee woningen aan de Bergweg in Rotterdam.

Bij de meldkamer van de politie waren twee afzonderlijke meldingen binnengekomen dat twee mannen met vuurwapens in een café aan de Bergweg zouden zitten. De politie nam geen risico en hield het café in de gaten tot een speciale eenheid van de politie, de Regionale Interventie Eenheid, ter plaatse kwam om het onderzoek voort te zetten.

De twee verdachten om wie het zou gaan werden naar buiten gepraat en via een ‘Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten’ werden de twee aan een onderzoek onderworpen. Bij hen werd geen vuurwapen aangetroffen. Eén van de twee werd direct heengezonden. De andere bleek illegaal in Nederland te verblijven. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten.

De politie onderzocht vervolgens het café en twee boven het café gelegen woningen. Ook daar werd geen vuurwapen aangetroffen.

De Bergweg is gedurende korte tijd in beide richtingen afgesloten geweest in verband met de aanhouding.

Bron: Politie.nl