Popfestivals in het Kralingse Bos

jun 21, 18 Popfestivals in het Kralingse Bos

De Ster ontving van een bewoner van de Kralingse Plaslaan onderstaand commentaar:

Niet tegen, niet voor, maar hoe?

Zaterdag 9 juni was het weer raak. Het Boothstock Festival in het Kralingse Bos. Niet dat ik er tegen ben. Je woont in de grootstad en dan moet je tegen een lawaai-stootje kunnen. Ik begrijp ook dat een groene stilte oase in de stad zich tevens goed leent voor dergelijke evenementen. Er zijn echter ook grenzen.

Lage tonen
Bezoekers van zo’n concert realiseren zich vermoedelijk niet dat op enige afstand zo’n concert totaal anders wordt beleefd. Men hoort alleen de indringende beat van de lage tonen en niet de muziek zelf. Deze monotone 1-kwarsmaat is bijzonder indringend en dringt met haar lage frequentie door alle openingen het huis binnen. Op het balkon gezeten, met het mooie weer, voelde je de beat op 800 m afstand resoneren in je borstkas. Kan er niet worden afgesproken dat met name de lage frequenties wat zachter gezet worden? Dat komt ook de kwaliteit van de muziek ten goede.

Frequenties
Van 31 – 50Hz zorgt de lage frequentie voor de ‘power’ die je ‘voelt’. Te veel hiervan maakt het geluid echter dof en maakt ook de overige geluiden moeilijk waarneembaar. 80 – 125Hz: Te veel geluid in dit gebied zorgt voor een boemerig geluid. Het is dus in het voordeel van zowel de bezoekers als de omwonenden dat deze lage frequenties worden teruggedraaid.

Bed
Een ander punt is de tijd waarop het festival eindigt. Weliswaar werd de muziek in de avond zachter gezet (het kan dus) maar het eindigde pas om 4 uur in de morgen. In bed is zo’n beat nog veel storender. Normaal eindigen zulke evenementen in Rotterdam rond 0.30 uur.

Uitbreiding?
Inmiddels is er sprake van het festival, door het succes, te continueren en zelfs uit te breiden. Het lijkt mij goed deze punten in de discussie over de wenselijkheid mee te nemen.

Lammetjes
Ik ben overigens benieuwd hoe de lammetjes in de aanpalende kinderboerderij op dit pandemonium reageren.

(naam en adres van afzender bekend bij de redactie)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

1 reactie

  1. Emmy /

    Wij wonen ook in Kralingen en vrij dicht bij de westkant van het Kralingse Bos. Wij zijn eigenlijk wel tegen. Zowel voor de dieren als voor de bewoners eromheen. Eigenlijk zijn we lawaaivluchtelingen want wij vertrekken steeds naar ons tuinhuis om daar in onze veredelde schuur te slapen. Want als het publiek naar huis gaat, komen ze allemaal hier langs en dan kan je voorlopig niet slapen. In december zijn we vuurwerkvluchtelingen, omdat onze hond dan zwaar gestresst is; dus ook maar twee weken in een duur huisje elders in het land. En zo gaat dat maar door het hele jaar. Die trilling is inderdaad heel erg onaangenaam. En de een is geluidgevoeliger dan de ander. Dieren zijn ook geluidgevoelig, maar daar wil men niet aan. Het zijn maar dieren. Als je er iets van zegt, word je afgemaakt op facebook bv, zoals bij mij gebeurde. Maar, ik had ook veel voorstanders! Dat zegt toch wel iets. Helaas staat voor de gemeente Rotterdam DE STAD en het aanzien van de stad en waar ze mee kunnen scoren op nr 1, heb ik van iemand begrepen die het kan weten.
    Ik zoek ook altijd graag naar positieve oplossingen maar in deze kan ik er geen een vinden. Het moet hier gewoon niet plaatsvinden, om zovele redenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *