Kijk hier voor het programma voor 2017

Zaterdagavond 4 mei wordt in Kralingen-Crooswijk op drie locaties een herdenkingsbijeenkomst gehouden: bij het monument Steen van de Miljoenen Tranen aan de Oudedijk en bij de herdenkingskruisen aan de Hoflaan en Jan Vermeersingel. Met elkaar herdenken we dan alle burgers en militairen die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

De herdenkingsbijeenkomsten beginnen om 19.30 uur met het spelen van koraalmuziek. Om 19.50 uur start het programma dat naast de twee minuten stilte en kransleggingen bestaat uit het voordragen van het gedicht ‘Nachtelijke overdenkingen’ van Roos Reinartz door jeugdleden van scoutinggroep Olivier van Noort. Scholiere Roos won de jaarlijkse dichtwedstrijd van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Op de locatie Hoflaan draagt dichter Joop van den Bos tevens zijn gedicht ‘Voor hen die vielen’ voor.

Stedelijke herdenking Algemene Begraafplaats Crooswijk Het dagelijks bestuur legt in de middag ook bloemen bij de gedenkplaat in De Esch (13.00 uur) en bij het herdenkingskruis aan de Boezemlaan (13.30 uur). Tijdens de stedelijke herdenking op de algemene begraafplaats in Crooswijk (14.00-16.00 uur), legt de deelgemeente een krans bij het monument op het ereveld voor de burgeroorlogslachtoffers. 4 mei herdenken we de oorlogsslachtoffers, 5 mei vieren we de vrijheid. Iedereen, ieder jaar opnieuw.

(ingezonden mededeling deelgemeente Kralingen-Crooswijk)

Kijk hier voor het programma voor 2017

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]