Provinciale Statenleden kiezen leden Eerste Kamer der Staten-Generaal op 27 mei

mei 22, 19 Provinciale Statenleden kiezen leden Eerste Kamer der Staten-Generaal op 27 mei

Op maandag 27 mei 2019 kiezen de leden van Provinciale Staten de leden van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. De verkiezing door de 55 Zuid-Hollandse Statenleden vangt aan om 15.00 uur in het Provinciehuis in Den Haag. Nadat de Statenleden hun stem hebben uitgebracht, zal de Commissaris van de Koning meedelen op welke kandidaten is gestemd. U bent van harte welkom deze bijeenkomst van Provinciale Staten bij te wonen.

In heel Nederland brengen 570 in maart gekozen Provinciale Statenleden hun stem uit voor de Eerste Kamer. Ieder Statenlid telt daarbij voor een bepaalde zogenoemde stemwaarde. Omdat Zuid-Holland het hoogste inwonertal kent, is de stemwaarde van de Zuid-Hollandse Statenleden het hoogst. Deze is bijvoorbeeld meer dan zesmaal zoveel waard als die van een Statenlid uit Zeeland. Meer informatie over de verkiezingen kunt u vinden op www.kiesraad.nl

U kunt de bijeenkomst volgen op: channel.royalcast.com

Geïnteresseerden zijn van harte welkom de bijeenkomst in het Provinciehuis in Den Haag bij te wonen. De voorzitter, Commissaris van de Koning de heer drs. J. Smit opent de bijeenkomst om 15.00 uur.

(Ingezonden mededeling)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *