Onder toeziend oog van zo’n 500 supporters is de selectie van Excelsior afgelopen zaterdag begonnen aan de voorbereiding op het komende eredivisieseizoen. De nieuwe hoofdtrainer Mitchell van der Gaag liet de spelers meteen ruim twee uur trainen. Daarna werd de selectie voorgesteld aan de supporters op het Fanplein op het parkeerterrein van Stadion Woudestein.

Dat de eerste training zo lang duurde was volgens Mitchell van der Gaag geen statement: ,,Ik wilde vandaag een aantal dingen zien en dat hebben we gedaan. Als nieuwe trainer moet ik wennen aan de spelers en andersom. Ik vind het interessant om te zien hoe zo’n groep reageert. Het is een kleine groep, maar het is goed om te merken dat de spelers graag willen. Het was ook goed dat er veel publiek bij onze eerste training aanwezig was. Dat is een teken dat Excelsior leeft.”

Ideaalplaatje
Aangevuld met twee jeugdspelers stond Excelsior met achttien spelers op het veld. Nieuweling Jeffry Fortes raakte tijdens de zomerstop geblesseerd en komt nog niet in actie. Alessandro Damen is nog aan het herstellen van zijn knieblessure. ,,In het ideaalplaatje sta je met 26 man op het veld”, stelde Van der Gaag. ,,Dat is op dit moment helaas niet aan de orde. Er zijn genoeg spelers op de markt, maar het gaat erom dat je op de juiste manier je geld besteedt. Ik begrijp de ongerustheid bij de fans, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed komt. Ferry (de Haan, directeur. Red.) heeft in het verleden laten zien dat er altijd weer een goede ploeg staat.”

De nieuwe hoofdtrainer Mitchell van der Gaag tijdens de eerste training van het seizoen 2016-2017 in Stadion Woudestein. Foto: Jan den Breejen

De nieuwe hoofdtrainer Mitchell van der Gaag tijdens de eerste training van het seizoen 2016-2017 in Stadion Woudestein. Foto: Jan den Breejen

Carlo de Reuver
Voor Carlo de Reuver eindigde de training helaas eerder. Hij raakte geblesseerd tijdens het afsluitende potje en moest per brancard het veld verlaten. Hij werd meteen onderzocht en ontbrak daarom bij het voorstellen van de selectie op het Fanplein. De Reuver bleek gelukkig niets gebroken te hebben, maar heeft letsel opgelopen aan zijn enkelband. Nadat staf en selectie waren voorgesteld, konden de fans op jacht naar handtekeningen en met de selectiespelers op de foto gaan. De nieuwe tenues van Excelsior vonden ook grif aftrek. Vooral het uitshirt bleek populair bij de supporters.

Seizoenkaart bestellen?
Tijdens de eerste training kwamen flink wat supporters langs om hun seizoenkaart te verlengen. Heb jij dit nog niet gedaan of had je geen seizoenkaart, maar wil je er voor het komende seizoen één kopen? Kom dan langs bij de administratie van Excelsior of doe dit online via www.excelsiortickets.nl. Wil je het nieuwe shirt van Excelsior hebben? Ook dat kan via de administratie van Excelsior of online via www.sbvexcelsior-webshop.nl.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110

 

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)