Zaterdag 15 september heeft wethouder Sven de Langen Han Brentjes van Roeivereniging Rijnmond onderscheiden met de Erasmusspeld. Brentjes kreeg de gemeentelijke onderscheiding vanwege haar niet aflatende inzet voor RV Rijnmond, die haar 35-jarig bestaan vierde. Brentjes (93) is vanaf het begin van de vereniging op alle fronten actief geweest.

Over Han Brentjes

Han Brentjes is 35 jaar actief in jarige Roeivereniging Rijnmond aan de Crooswijksebocht. Ze was roei-instructeur, trainer-coach, ledencoördinator, beheerde het secretariaat en door de jaren een vraagbaak voor iedereen in de vereniging. Wethouder De Langen prees haar grote inzet en roemde haar als boegbeeld en spelde haar de versierselen op.

Bloeiende vereniging

Nu is Roeivereniging Rijnmond, onder het motto ‘Roeien brengt vaart in je leven’ een bloeiende en actieve roeivereniging van 250 leden. De leden roeien wekelijks op de Rotte en voor nieuwe leden is er de mogelijkheid, na het volgen van roei-instructie, een roeidiploma te halen. De vloot bestaat uit skiffs, roei-achten, ‘gladde’ boten en houten boten in diverse categorieën. De vereniging heeft vijftig boten.

Daarnaast organiseert Roeivereniging Rijnmond regelmatig gastentochten en toertochten door het hele land en wordt deelgenomen aan landelijke wedstrijden als de Ringvaart Regatta en de Elfstedentocht. Aan de verenigings-marathon ‘De 24 uur van de Rotte’ doen vele verenigingen uit het land mee.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

Sporteducatie

RV Rijnmond is ontstaan uit de gemeentelijke roeiwerf, vijftig jaar geleden door de gemeente Rotterdam opgezet als sporteducatieproject voor de schooljeugd. Ook het roeien voor mindervaliden maakte deel uit van het project. In 1983 stootte de gemeente deze taken af en namen een aantal enthousiaste ouders en andere betrokkenen het stokje over. Roeivereniging Rijnmond en de Stichting Roeivalidatie waren geboren.

Belangstellenden zijn welkom voor een introductie op de vereniging aan de Crooswijksebocht 100, Rotterdam, aanmelden kan via info@rvrijnmond.nl Zie ook: www.rvrijnmond.nl

(ingezonden mededeling Harry Holierhoek, secretaris RV Rijnmond)

Roeiers staan vroeg op

Vanwege de feestelijkheden werd er op zaterdag 15 september niet geroeid maar de Sterfotograaf wilde daar wel wat van zien. Dan moest hij maar op zondagochtend vroeg 16 september terugkomen. Terwijl de feesttent werd afgebroken werden de boten vanaf 9.00 uur te water gelaten, vertrokken de roeiers vlotjes en koersten ze noordwaarts, de Rotte op.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.