Romantiek in orgelmuziek, dat betekent poëzie en dramatiek.  De Rotterdamse orgelvirtuoos Anton Doornhein laat dit horen in de St. Lambertuskerk op dinsdag 28 augustus. Werken van Mendelssohn, Brahms, Saint-Saëns, Franck en anderen laten de bezoeker met een warm gevoel naar huis gaan. Het concert begint om 20:00 uur, de toegang is vrij met een collecte na afloop ter bestrijding van de kosten. Voorafgaand is er om 19.15 uur een mondelinge toelichting op het programma.

Orgelvirtuoos Anton Doornhein
Anton Doornhein, vaste organist in Citykerk Het Steiger in Rotterdam, staat bekend om zijn grote virtuositeit. In 1985 won hij het Nationaal Orgelconcours te Leiden in de categorie romantiek en in 1988 werd hij prijswinnaar van het Internationaal Orgelconcours te Nijmegen. Dit programma is hem dan ook op het lijf geschreven. In combinatie met het romantische Maarschalkerweerdorgel met haar poëtische klank staat het garant voor een heerlijk concert.

Anton Doornhein © Marcel v.d. Tol

Waar, wanneer?
Het concert op dinsdag 28 augustus begint om 20.00 uur.  De toelichting in het tegenover de kerk gelegen parochiehuis start om 19.15 uur. De Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 19.30 uur. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Trompenburg – Tuinen & Arboretum’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd. Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook venster-op-muziek-lambertus.com en rotterdamorgelstad.nl

Programma 28 augustus – Anton Doornhein

  1. Praeludium en Fuga in d moll nr. 3 opus 37 F. Mendelssohn
  2. Uit Symphonie nr. 3 J. Brahms – Poco Allegretto (transcription by Albert van den Hoeven)
  3. Prélude et Fugue in Es majeur opus 99 C.Saint-Saëns
  4. Prière opus 20 C. Franck
  5. Final opus 20 C. Franck
  6. Cantilène improvisée C. Tournemire
  7. Variations sur un chant gallois Francois-Henri Houbart

(ingezonden mededeling Venster op muziek in de Lambertus)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.