In het clubhuis van RKC WION kregen de Rotterdam Jaguars te horen dat zij de winnaar waren van Ons Kluppie 2013. Bij deze verkiezing kreeg de winnaar ook een cheque van € 2.500 overhandigd. De sportclubs Budo Ryu Rotterdam en Rotterdam Deathrow Honeys werden tweede en derde.

Eind februari besloten de Rotterdam Jaguars om zich in te schrijven voor dit initiatief, met vooraf weinig hoge verwachtingen. Kort daarna kwam de mededeling dat de sportclub één van de tien genomineerde was. Voor een vrij nieuwe en relatief kleine sportclub was de nominatie al een verassing op zich. Dat ze uiteindelijk als nummer één werden gekozen hadden ze dus ook niet verwacht. In het juryrapport staat onder meer dat wij de prijs hebben gegrepen vanwege de inzet op middelbare scholen middels clinics, de gastvrije rol richting buitenlanders die zich in Rotterdam willen vestigen en de open sfeer die bij ons op de club heerst.

Het geldbedrag zal worden gebruikt voor het aankoop van nieuw materiaal en promotie. Vooral voor de clinics die de Rotterdam Jaguars, merendeels bij middelbare scholen, geven is nieuw materiaal nodig om aan de vraag te blijven voldoen. Daarnaast zal er promotie worden gemaakt om de sport Lacrosse en de Rotterdam Jaguars verder onder de aandacht te brengen.

www.rotterdamlacrosse.nl

ons-kluppie