Zomer lang gratis basketbal op Schuttersveld en Vredenoordplein

Thuisblijvende Rotterdamse jongeren basketballen gratis deze zomer op pleinen en sportvelden in de hele stad. Hetzes weken durende programma begon op 16 juli met tien teams, en eindigt op 31 augustus.  Elk team heeft een Rotterdamse huisarts als teamsponsor.  De jeugd uit Kralingen-Crooswijk in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar wordt op hun basketbalkennis en -techniek gecoacht op het Schuttersveld en het Vredenoordplein door ervaren Rotterdamse topspelers. Ook de komende dinsdag-  en donderdagmiddagen vanaf 15.30 uur kunnen jongeren zich alsnog aansluiten door in te schrijven op www.rotterdamroundball.nl, of langs een veld te gaan net voor een trainingssessie. Op zondag zijn er wedstrijden waarin de velden tegen elkaar spelen.

Sporten is gezond en leuk! Basketbalspeelplezier dankzij Rotterdamse huisartsen, het Fonds Achterstandwijken (FAW) en de Stichting Zomersport. (foto:Davy Wagenmakers)

Sporten is gezond en leuk! Basketbalspeelplezier dankzij Rotterdamse huisartsen, het Fonds Achterstandwijken (FAW) en de Stichting Zomersport. (foto’s:Davy Wagenmakers)

Het programma wordt afgesloten met een groot eendaags toernooi op zaterdag 31 augustus op de Muellerpier, waarin alle teams deelnemen.

Deelgemeente Kralingen Crooswijk