Het aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s in Rotterdam gaat dit jaar fors omhoog. Dat moet files bij laadpalen voorkomen. Voor auto’s die op brandstof rijden, blijft daardoor vermoedelijk minder parkeerruimte over.

Rotterdam wil eind 2014 zo’n 1600 laadpalen in de stad hebben. De gemeente dacht aanvankelijk nog aan zo’n 1000 oplaadpunten. ”Maar dat is te weinig om de groei van het elektrisch vervoer in de stad bij te benen”, zei milieuwethouder Alexandra van Huffelen. De extra palen worden onder meer geplaatst naast extra drukke oplaadpunten. Dat moet ‘laadfiles’ voorkomen. De afgelopen anderhalf jaar groeide het aantal oplaadpunten in Rotterdam al van 100 naar 800.

oplaadpuntBenzinewagens
Door de groeiende populariteit van het elektrische rijden zijn steeds meer parkeerplaatsen gekoppeld aan laadpalen. Brandstofwagens mogen daar dan niet meer parkeren. Het stadsbestuur ziet elektrisch rijden als een manier om de luchtkwaliteit te verbeteren. De gemeente Rotterdam neemt al langer maatregelen om de luchtvuiling terug te dringen. Het stadsbestuur trok vorig jaar nog miljoenen uit voor een sloopregeling voor vervuilende voertuigen. Wie zijn auto liet slopen en een elektrische kocht, kreeg daar subsidie voor.

www.rijnmond.nl

rijnmond_offline