In de concertserie “Meet the Artist”heeft Henk van Twillert deze maand een wel een heel bizondere gast: zijn leerlingen van het College van Muziek en Podiumkunsten ( ESMAE – Escola Superior de Musica e das Artes do Espectaculo) uit Oporto treden op in Nederland . Het orkest: Vento do Norte, een 9 man sterk saxofoonorkest onder leiding van Henk van Twillert.

Sinds 2004 treed de groep met jonge talentvolle musici in wisselende samenstelling op. Zij spelen werken van Piazzolla, Bach , Beethoven, Mendelssohn  en, met een knipoog naar de jazzmuziek, James Brown.

Het spectaculaire orkest was al eerder op de concertpodia in Nederland, Belgie, Venezuela, Italie en de Nederlandse Antille te horen. In 2008 maakten ze een schitterende CD: “Ädagio for Saxophones”.

Als U een muzikale verassing van de bovenste plank wil horen en zien, met klassieke muziek, fado’s , tango’s en een beetje Jazz ga dan naar een van de onderstaande uitvoeringen.

OP 26 April in Centrum Pro Rege, Rotterdam aanvang 8 uur; kaarten van 17,50 euro te bestellen via tel 010 4527860 of kaarten@muzikc.nl of aan de deur.

Vento-do-Norte