Tijdens de lockdown vorig jaar konden we alleen ommetjes maken in onze eigen buurt. En toen merkten we hoe belangrijk het groen in de wijk is. Bomen, struiken, planten, een stad kan niet zonder.

Om iedereen te laten weten hoe belangrijk het groen in de stad is, vragen we de bewoners een liefdesverklaring te schrijven aan het groen van Kralingen en Crooswijk. Een loflied op die ene mooie boom, op de Botanische Tuin, Trompenburg Tuinen & Arboretum, op het Kralingse Bos, op de wijktuin of op de rozenstruik van de buren.

Alle liefdesverklaringen worden opgehangen op een een groene plek. De mooiste worden voorgelezen tijdens ‘Koester Groen’ op 17 en 19 september in Trompenburg Tuinen & Arboretum, Honingerdijk 86 (beneden), Rotterdam-Kralingen.

Schrijfopdracht
Schrijf een liefdesverklaring aan een groene plek in je wijk. Een tuin, een park, een boom of een plant die je heeft geholpen de lockdown door te komen. Het mag van alles zijn: een liefdesbrief, een gedicht, een lied, een verhaal, een column.
Maximaal 500 woorden.
Stuur je liefdesverklaring voor 10 september naar info@theaterwerkplaatsouwerotten.nl

Workshops
Vind je het lastig om op gang te komen? Eind augustus/begin september organiseren we vier workshops op een groene plek in Kralingen-Crooswijk. Wil je meedoen? Laat het ons weten: info@theaterwerkplaatsouwerotten.nl

(ingezonden mededeling Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten – www.theaterwerkplaatsouwerotten.nl)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.