Al vanaf de start van de rechtstreekse verbinding van Waterbus naar Kinderdijk is er jaarlijks een groei van het aantal reizigers te zien. Met de toenemende belangstelling voor een bezoek aan Kinderdijk vanuit zowel Rotterdam als Dordrecht zet Waterbus daarom deze zomerperiode extra afvaarten in naar Kinderdijk.

In de zomervakantieperiode van zaterdag 20 juli tot en met zondag 1 september 2019 vaart Waterbus met een 2e schip naar Kinderdijk. Door vaker te varen wordt de drukte van en naar Kinderdijk beter gereguleerd en hoeven reizigers minder lang te wachten. Deze extra afvaarten zijn in goed overleg met opdrachtgever Provincie Zuid – Holland tot stand gekomen. Wanneer men Kinderdijk wil bezoeken kan dat met Waterbus vanaf Dordrecht of Rotterdam in slechts 30 minuten zonder over te stappen.

Waterbus vaart op dit moment al met lijn 202 vanaf Rotterdam Erasmusbrug en Dordrecht Merwekade rechtstreeks naar Molenkade in Kinderdijk. Daarbij is nu sprake van een zogenaamde 2-uurs dienstregeling. Door de inzet van een 2e schip op deze dienstregeling kan de frequentie worden verhoogd naar een afvaart van 1 keer per uur. Ook vaart Waterbus dagelijks met lijn 20 van Rotterdam Erasmusbrug en Dordrecht Merwekade naar Ridderkerk De Schans. Daar kan met een overstap op het Driehoeksveer naar Kinderdijk worden gereisd.

De dienstregeling voor de zomervakantieperiode ziet er als volgt uit:

Tekst loopt door onder de afbeelding

Reizen aan boord van Waterbus kan met een OV-chipkaart of door het (contant) kopen van een ticket aan boord. Of is het mogelijk via www.waterbus.nl/tickets de Waterbus Kinderdijk Dagkaart te kopen. Met dit speciale Kinderdijk ticket reis je met Waterbus, is de entree voor Kinderdijk inbegrepen en kun je ook met het Driehoeksveer terugreizen naar Ridderkerk De Schans. Deze Waterbus Kinderdijk Dagkaart is alleen online en bij o.a. Rotterdam Partners en de VVV in Dordrecht te koop.

Meer informatie
Actuele reisinformatie over deze extra afvaarten is te vinden in de reisplanner op waterbus.nl/reisplanner . Op de website staan ook filmpjes “hoe reis je naar Kinderdijk” die de reis alvast laat zien en beleven. Deze filmpjes zijn te vinden op waterbus.nl/kinderdijkhoe-kom-je-er

Over Waterbus
Waterbus is het grootste openbaar vervoer netwerk over water in Nederland. De snelle schepen zorgen 365 dagen per jaar voor een comfortabele en leuke reis in de Drechtsteden en naar Rotterdam. De OV-chipkaart is geldig aan boord, er zijn ook losse (dag)kaarten contant aan boord verkrijgbaar. De fiets mag ook hier gratis mee. Waterbus is onderdeel van Aquabus B.V., een joint venture van Arriva Nederland en Koninklijke Doeksen.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.