Pianist aanbevolen door Yannick Nézet-Séguin

de Doelen, Rotterdam – 9 maart, 19.30 uur
Wereldmuseum, Rotterdam – 12 maart, 15.00 uur

Rotterdam – Sinfonia Rotterdam, onder leiding van chef-dirigent Conrad van Alpen, brengt zaterdag 9 maart en dinsdag 12 maart een contrastrijk programma. En, zoals vele bezoekers van het Rotterdamse orkest gewend zijn, zetten zij ook dit keer een jonge solist in het zonnetje; de jonge Canadese pianist Maxim Bernard, getipt door Yannick Nézet-Séguin. Dit mooie, toegankelijke programma is op dinsdag 12 maart te beluisteren in de sfeervolle Balzaal van het Wereldmuseum en op zaterdag 9 maart in de Jurriaansezaal van de Doelen. Kijk voor meer informatie op www.sinfoniarotterdam.nl.

Sinfonia Rotterdam speelt de pakkende Kammersinfonie op.110avan Sjostakovitsj/Barsjai en het wervelende Divertimento KV138van Mozart. De veelbelovende jonge Canadese pianist Maxim Bernard, getipt door Yannick Nézet-Séguin, schittert in Chopins Tweede Pianoconcert. Dit alles onder leiding van chef-dirigent Conrad van Alphen.

Sommigen spelen al piano als ze nog maar net op een pianokruk kunnen zitten, maar Maxim Bernard begon ‘pas’ op zijn dertiende met pianoles. Zijn ontwikkeling was fenomenaal, maar vanaf 2004 ging het pas echt hard onder begeleiding van zijn nieuwe mentor, de legendarische pianist Menahem Pressler. Mis het optreden van deze veelbelovende pianist niet; hij laat zijn instrument zingen

Klassiek&Wijn – de succesformule van Sinfonia Rotterdam
Wat is aangenamer dan na een concert de opgedane luisterervaringen te delen met andere bezoekers, de dirigent of de musici? De formule ‘Klassiek&Wijn’ is inmiddels een begrip in Rotterdam en omstreken. Het gouden recept: compacte, energieke concerten (zonder pauze), prachtige muziek en een toelichting van de dirigent vanaf het podium. Na afloop van het concert kan het publiek onder het genot van een heerlijk glas wijn napraten met musici, de dirigent of solist, terwijl musici uit het orkest live salonmuziek spelen.

Programma Contrasten
Sinfonia Rotterdam

DirigentConrad van Alphen
Pianist Maxim Bernard

Mozart. Divertimento in F KV138
Chopin  Pianoconcert nr.2 (originele strijkersversie)
Sjostakovitsj  Kammersinfonie in c op.110a (bew. Rudolf Barshai)

Speeldata
Za 9 maart | 19.30 uur | De Doelen, Rotterdam | € 31 | < 26 jaar € 10
Di 12 maart | 20.15 uur | Wereldmuseum, Rotterdam | € 38 | < 26 jaar € 15

Kijk voor uitgebreide informatie en kaartverkoop op www.sinfoniarotterdam.nl