Erasmus MC Kankerinstituut en Havenziekenhuis bundelen krachten

Op zaterdag 4 oktober organiseert het Academisch Borstkankercentrum Erasmus MC – Havenziekenhuis een speciale dag voor borstkankerpatiënten. De bijeenkomst bestaat uit een symposium over (erfelijke) borstkanker en verschillende verwenactiviteiten. De presentatie van het symposium is in handen van RTV-Rijnmond presentatrice Yvonne Nesselaar.

Tijdens het symposium wordt een breed scala aan onderwerpen behandeld. Zo beantwoorden diverse specialisten vragen over de erfelijkheid van borstkanker en de mogelijkheden van borstchirurgie. Verder komen onderwerpen als chemotherapie en overgangsklachten bij hormonale therapie aan de orde. Patiënten kunnen tijdens de patiëntendag videobeelden uit de praktijk bekijken, diverse informatiestands bezoeken en zij horen de persoonlijke verhalen van drie ervaringsdeskundigen. Bijzonder aan de patiëntendag zijn ook de modeshows en de diverse verwenactiviteiten. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Dani Elden Stichting.

Academisch Borstkanker centrum
Begin dit jaar hebben het Erasmus MC Kankerinstituut en het Havenziekenhuis hun krachten gebundeld in het Academisch Borstkankercentrum. Alle specialismen die nodig zijn voor de diagnose en behandeling zijn binnen het centrum aanwezig. De medisch specialisten van het Academisch Borstkankercentrum werken zeer nauw met elkaar samen. Zij werken volgens het principe ‘snel en efficiënt waar het kan, alle experts rond de patiënt waar nodig’.

Aanmelden
Borstkankerpatiënten zijn van harte welkom samen met één familielid, vriend of bekende. De patiëntendag vindt plaats op zaterdag 4 oktober bij het Erasmus MC Kankerinstituut, locatie Daniel den Hoed van 9.00 uur tot 17.00 uur. Aanmelden kan via e-mail: academischborstkankercentrum@erasmusmc.nl of telefoonnummer 010- 7035000. Meer informatie vindt u op: www.academischborstkankercentrum.nl.

Havenziekenhuis
Het Havenziekenhuis en Instituut voor Tropische Ziekten B.V. is een thuishaven voor wereldburgers, Rotterdammers, zeelieden en binnenschippers. Het is een klein en toegankelijk algemeen ziekenhuis. Het Havenziekenhuis biedt goede medische zorg met persoonlijke aandacht in een gastvrije omgeving. Patiënten kunnen er snel terecht voor onderzoek en behandeling bij hun vertrouwde medisch specialist. Al sinds de oprichting in 1927 is het Havenziekenhuis marktleider op het gebied van Tropengeneeskunde en Reizigersziekten. Een andere bijzondere specialisatie van het Havenziekenhuis is de Ouderengeneeskunde; de specifieke zorg voor de ouder wordende mens door diverse disciplines. Het Havenziekenhuis is een zelfstandige dochter van het Erasmus MC en heeft daardoor een directe lijn met de medisch specialisten van dit universitair medisch centrum.

Havenziekenhuis en Instituut voor Tropische Ziekten, Haringvliet 2, 3011 TD Rotterdam, tel. 010- 4121517, hoofdgebouw tel. 010-4043300, www.havenziekenhuis.nl