Wit u gaan bewegen en weet u niet hoe en waar? De Beweegactie is voor Rotterdammers van 20 t/m 65 jaar die van de bank af willen komen.

“Ik krijg seintjes dat ik wat ouder wordt”, zegt Kralingse Anja, 61 jaar.”Ik zoek iets om te bewegen, oefeningen om soepel te blijven, maar sportschooldingen hoef ik niet!” Anja ging naar de ‘Beweegactie’ in en bij Gezondheidscentrum Levinas in Kralingen op dinsdag 24 september. De Beweegactie is een initiatief van Rotterdam Sportsupport, Gemeente Rotterdam, Sportbedrijf Rotterdam, Gezondheidscentrum Levinas, leefstijlcoaching HRC/diëtistenpraktijk HRC en Mee Rotterdam Rijnmond. Anja overweegt nu een proefles te gaan doen bij La Movista aan de Van Alkemadehof in Crooswijk. Zie bij Servicepunt Beweegplus.

Kralingse Anja liet zich op 24 september informeren door een professional in Levinas.

Laagdrempelig
Voor veel mensen is bewegen niet vanzelfsprekend,” zegt Fieke de Goede van Rotterdam Sportsupport. “De deelnemers konden daarom met professionals in gesprek om te weten wat bij hen past en meedoen aan een aantal beweegactiviteiten die leuk zijn om te doen. Zo maakten ze deze ochtend op een laagdrempelige wijze kennis met beweegmogelijkheden in de buurt.” De kosten zijn zeer laag. Zie bij Servicepunt Beweegplus.

In de buurt
Die mogelijkheden in de buurt zijn onder meer: JAS Training, met een laagdrempelig bewegingsaanbod in Sportcentrum Het Schuttersveld in Crooswijk: ‘Voor mensen die het niet zien zitten om in hun eentje naar de sportschool te gaan en die de motivatie en gezelligheid van een leuke groep om zich heen nodig hebben én al een klein beetje conditie of een sportachtergrond hebben’, Budo Ryu met vestigingen in Kralingen en Prins Alexander biedt ook Fit – vallen en veilig opstaan voor 55-plussers: ‘[…] gericht op het stimuleren van duurzaam beweeggedrag van 55-plussers, waarbij onderdelen van judo, jiujitsu en/of aikido worden ingezet voor deelnemers die extra aandacht vragen, op en naast de mat’, P.A.C. (Pro-Patria ALO Combinatie), aan het Langepad in Kralingen, is de grootste atletiekclub van Rotterdam en biedt drie keer per week beweeglessen aan.

P.A.C. Langepad 16: www.pacrotterdam.nl, bureau.pac@gail.com. Zij bieden meerdere beweeglessen aan, zoals wandelen op donderdagavond 19.15 uur, beweeglessen op dinsdagochtend om 9.30 uur en op zondagochtend soepel en bewegelijk 11.15 uur.

Budo Ryu Rotterdam – Dojo Kralingen, bovenzaal Sporthal Kralingen, Slaak 15 Dojo Alexanderpolder, gymnastiekzaal Merkelbachstraat 4, budoryurotterdam.nl, telefoon: 06-10464202. Elke donderdagavond 19.30 uur en op aanvraag zijn er verschillende beweeglessen.

Sport en Spel – JAS Training, maandag en vrijdag van 9.00 tot 10.00 uur. Locatie: Sportcenrum Het Schuttersveld, Crooswijksestraat 93, tel. 06-44358341, jasperdierx@hotmail.com.

Servicepunt Beweegplus
Rotterdam Sportsupport stimuleert huisartsen/fysiotherapeuten en andere professionals om de cliënt de stap naar bewegen te laten maken via het Servicepunt Beweegplus. De professional of de cliënt zelf kan zich aanmelden via info@beweegplus.nl of via rotterdamsportsupport.nl/projecten/beweegplus. De kosten voor de beweegactiviteiten zullen na een eerste gratis proefles tussen de 10 a 15 euro per maand liggen. Verschillende beweegpluslocaties zijn hier te vinden: rotterdamsportsupport.nl/laagdrempelig-beweegaanbod.

Rotterdam Sportsupport is op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur telefonisch te bereiken via 010-2429315. Mailen kan ook: info@rotterdamsportsupport.nl. Zie: hrotterdamsportsupport.nl

Seniorenraad
Op woensdag 30 oktober 2019, houdt de Seniorenraad Kralingen-Crooswijk de openbare bijeenkomst ‘BEWEEG je lichaam BEWEEG je geest’. Locatie: Oostmolensteyn, Oostplein 250, Rotterdam. Aanvang: 13.30 uur.

Volgende Beweegactie in Het Lage Land
De volgende Beweegactie zal zijn op woensdag 27 november van 10.00 tot 12.00 uur bij: Therapeuticum Helianth, Blondeelstraat 15 (Gezondheidscentrum Lage Land), in Het Lage Land, Prins Alexander, helianth.nl. Wilt u gaan bewegen? Laat u dan informeren door professionals!


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.