Laatste oproep om te voorkomen dat het college van burgemeester en wethouders faliekant de verkeerde kant opgaat met onze stad. Als u nu niet stemt, dan moet u niet gek staan te kijken als men niet doet wat u wilt. U wordt dan ook niet serieus genomen als u klaagt.

Stem nu of accepteer lijdzaam wat er gebeurt de komende vier jaar. U weet nog niet waar u op moet stemmen? U bent niet de enige. Het is ook moeilijk. Wat wil een partij precies? Zeker als u op een Rotterdamse partij stemt, kom je daar moeilijk achter. Als je op een partij stemt die ook in de Tweede Kamer zit, dan is het nog wel enigszins te doen. Je kunt naar de site gaan van die partij en kijken wat ze allemaal hebben gedaan. Maar waar gaat de gemeenteraad nu precies over? Niet over uw loonstrookje, wel of er werk in uw buurt is. Niet over snelwegen, wel of er een bus in uw buurt rijdt. Of er genoeg parkeerplaatsen zijn en of de fietspaden veilig zijn. Daar gaat de gemeenteraad over. Over de tarieven van de rioolbelasting, het ophalen van huisvuil en niet te vergeten, de parkeertarieven. Ook daarover gaat de gemeenteraad. Of er veel geld wordt besteed aan kunst in de stad of aan een noodlijdende bibliotheek.

Zo kan ik wel doorgaan. Maar dat doe ik niet, want u stemt morgen ook nog over uw gebied. De ‘gebiedscommissie’ die de problemen die spelen in uw wijk doorgeeft – in begrijpelijke vorm – aan de gemeenteraadsleden. Ook daar stemt u voor. Want wat goed is voor de stad is niet altijd direct goed voor u. Meer werk in Rotterdam is goed, maar meer autodrukte voor uw deur is soms minder leuk. Meer ondergrondse vuilniscontainers is goed, maar als het ten koste gaat van uw parkeerplek, dan is het wel nodig dat de dames en heren in de gemeenteraad dat weten. En wel voordat de beslissing genomen wordt en niet achteraf! Ook dan is het weer handig als er mensen uit dezelfde partij – de VVD bijvoorbeeld – zowel in de gebiedscommissie zitten als in de gemeenteraad. Stem dus morgen, uw stem maakt net het verschil.

Eduard Schuringa
VVD, plaats 16
gemeenteraadsverkiezingen