• Mozart en toptalenten schitteren in kerstconcert Sinfonia Rotterdam

Sinfonia Rotterdam presenteert ‘Kerst met Mozart in de hoofdrol’, een gevarieerd programma waarin de sterren van het verleden en die van de toekomst schitteren. Het kamerorkest o.l.v. Conrad van Alphen brengt een vrolijke Mozart en voert met laureaten van het Internationaal Vocalisten Concours onder andere liederen uit van Schubert en Bernstein. ‘Kerst met Mozart in de hoofdrol’ is op zondag 22 december in het Wereldmuseum in Rotterdam.

Mozart was van nature bepaald geen tobber. Dit is al te horen in zijn vroege ‘Dertiende Symfonie’; een parmantige compositie in vier delen die niet vaak in de concertzalen te horen is. Ook in zijn beroemde motet voor sopraan en orkest ‘Exsultate Jubilate’ weerklinkt zijn opgewekte karakter.

Jeanine de Bique-photo:Devon Cass

Jeanine de Bique – photo: Devon Cass

Naast Mozart staan liederen van Schubert op het programma die door de Nederlandse componiste Sylvia Maessen zijn bewerkt voor tenor en orkest. Het liefdesduet ‘One Hand, One Heart’ uit Bernsteins ‘West Side Story’ geeft dit concert een romantisch tintje. Verder trakteren Conrad van Alphen en zijn orkest het publiek op geliefde werken van Tsjaikovski en Grieg met als uitsmijter Mozarts ‘Rondo’ uit de Serenade ‘Notturna’. Feest!

Peter Gijsbertsen

Peter Gijsbertsen

Programma
Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen Solisten: Jeanine de Bique (sopraan) en Peter Gijsbertsen (tenor) i.s.m. Internationaal Vocalisten Concours.

Fotograaf: Rogier Bos

Fotograaf: Rogier Bos

  • Mozart – Symfonie nr. 13, KV 112, Exsultate, jubilate in F, KV 165 voor sopraan en orkest
  • Tsjaikovski – Wals (uit ‘Serenade voor strijkers in C’, op. 48)
  • Schubert – Liederen, bewerkt voor tenor en strijker (Sylvia Maessen)
  • Grieg – Dood van Ases en Anitra’s dans (uit ‘Peer Gynt, eerste suite’, op. 46)
  • Bernstein – One hand one heart (uit ‘West Side Story’)
  • Mozart – Rondo (uit ‘Serenade in D’, KV 239 ‘Notturna’).

Informatie en kaartverkoop
Zondag 22 december, Wereldmuseum Rotterdam, 11.00 uur: Koffieconcert 28,- / 25,- (65+, R’dampas) / 10,- (jongerentarief) en 14.30 uur: Klassiek&Wijn-concert 32,- / 29,- (65+, R’dampas) / 10,- (jongerentarief). Kaarten verkrijgbaar via www.sinfoniarotterdam.nl / res@sinfoniarotterdam.nl / M 06-52331307. Zie ook: www.sinfoniarotterdam.nl

logo sinfonia