Op woensdagavond 29 januari bereidden de studenten van Rotterdamse Studentenvereniging Sanctus Laurentius (laurentius.nl) de maaltijd voor de daklozen in (nachtopvang) Havenzicht in Kralingen. Op het menu van het ‘Daklozendiner’ (een reeds jarenlange traditie): courgettesoep, pasta Bolognese ‘met extra groente’ (ook in vega variant) en een wafel met slagroom, ijs en kersen als toetje toe.

Het duurde allemaal wel wat langer dan voorzien en dat lag vooral eraan dat de pasta,  penne in dit geval, er lang over deed om gaar te worden. Water aan de kook brengen in een zeer grote pan vergt tijd. Er waren mensen die het allemaal wel wat lang vonden duren en dat ook zeiden. Ja, als je honger hebt en je denkt dat je om zes uur ’s avonds te eten krijgt en het wordt uiteindelijk halfzeven…

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Het gehakt voor de pasta Bolognese was gedoneerd door Keurslager Van Linschoten in de Lusthofstraat en Humphrey Blokland liet zich fotograferen met een vol bord. Daarna stormde hij opeens de keuken in om gefotografeerd te worden temidden van de studenten. Of de maaltijd oké was? Dat moet wel, want diverse mensen kwamen terug voor een tweede portie en de studenten zelf lieten zich de pasta, staande in de keuken, ook goed smaken. In de studentenhuizen is koken voor groepen heel gewoon.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.