Bij een brand woensdagavond in het seniorencomplex “De Nieuwe Plantage” in Rotterdam-Kralingen zijn twee personen gewond geraakt onder wie één ernstig. Dat slachtoffer is gereanimeerd en met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Het vuur brak uit in een appartement op de tweede verdieping van het complex De Nieuwe Plantage in de Weteringstraat. De brand was net na acht uur ’s avonds onder controle.

De brandweer heeft naastgelegen woningen ontruimd. Enkele bewoners worden nagekeken door ambulancepersoneel omdat ze rook hebben ingeademd.

De bewoners zijn opgevangen in de recreatiehal aan de andere kant van het gebouw. De brandweer gaat de schade inventariseren en bekijken welke bewoners terug kunnen naar hun appartementen.

De oorzaak van de brand in De Nieuwe Plantage is niet bekend.

Mensen worden geëvacueerd uit een woning

UPDATE: RTV Rijnmond

Door een brand in een seniorenflat in Rotterdam-Alexander zitten 63 woningen zonder elektriciteit. De bewoners van die appartementen moeten daarom de nacht ergens anders doorbrengen.

Voor alle bewoners is een slaapplek gevonden in een hotel. De ouderen konden onder meer in het Maasstad Ziekenhuis, Zorghotel Aafje en in het complex zelf terecht. Sommige senioren zijn door familieleden opgehaald.

Brand in meterkast
De brand ontstond doordat een meterkast op de zevende verdieping in brand vloog. Deze meterkast staat in verbinding met alle meterkasten op de verdiepingen eronder.
Op iedere etage zitten vier appartementen die zich rondom de getroffen meterkast bevinden, zonder stroom.

Een ander deel van de bewoners kan niet naar huis omdat er brand- of roetschade is waardoor het appartement tijdelijk onbewoonbaar is.

Eneco is ingeschakeld om de komende tijd de meterkasten te repareren. Ook worden de woningen rond het huis waar de brand uitbrak, schoongemaakt.

Informatiebijeenkomst
Op donderdagochtend om 10:00 uur is in het complex een informatiebijeenkomst gepland voor bewoners.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.